banner-728-90
Oglas
menu
Člani Klape Lumin so za snemanje novega videospota izbrali Zgornjo Savinjsko dolino. (Foto: arhiv Klape Lumin)  Člani Klape Lumin so za snemanje novega videospota izbrali Zgornjo Savinjsko dolino. (Foto: arhiv Klape Lumin)

Nov videospot Klape Lumin posnet na idiličnih lokacijah v Zgornji Savinjski dolini


Nastasja Kotnik, 15.9.2020 9:28:00

Klapa Lumin je nastala oktobra 2012. Ustanovna člana sta Milan in Armin, kmalu pa se jima je pridružil še Denis. Ta je kmalu našel in v skupino povabil še Tomaža in Marjana. Vsi prihajajo iz okolice Ljubljane - Milan Capuder, 2.tenor, je iz Moravč, Armin Tomašič, 1 in 2. tenor, je iz Ljubljane, Denis Gomezel igra kitaro in bas ter prihaja iz Pšate, Marjan Bučar, 1.tenor, je doma v Volavljah, Tomaž Juvančič pa brenka na mandolino in poje bariton ter prihaja iz Mengša. Tomažev drugi dom je na Ljubnem ob Savinji, saj je njegova žena Ljubenka in imata v Rastkah majhno hišo, kjer z družino preživljata konce tedna.


 


NASTOPALI TUDI NA LJUBNEM IN V RASTKAH


Pravijo, da je za njih lepota petja v klapi v tem, da si resnično vedno in povsod dobrodošel ter da ljudje z veseljem zapojejo z njimi. Nastopov imajo veliko, večino na obletnicah, porokah in ostalih dogodkih, kjer so ljudje dobre volje. Nastopajo po celi Sloveniji in včasih tudi preko meja. Seveda pa je prav posebno doživetje organizacija večjih koncertov, česar se večinoma lotevajo sami. Najbolj so ponosni na lanska koncerta na Ljubnem in v Rastkah ter seveda na vsakoletni koncert v Ljubljani. Tam imajo tudi sedež društva in so zelo povezani z lokalno skupnostjo.


 


NA ODRU RADI ZAPOJEJO TUDI Z DRUGIMI GLASBENIKI


Še posebej veseli so, ko se jim na odru pridružijo glasbeni gosti. V Rastkah in na Ljubnem so nastopili z Mengeško godbo in z Neisho, v Avditoriju v Portorožu s Slavkom Ivančičem, v Ljubljani z Rokom Ferengjo ter ansamblom Gadi. Večkrat so nastopili tudi na festivalu Klape Slovenije pred številnim občinstvom. Radi se odzovejo vabilom na dobrodelne prireditve. Nastopili so tudi na dobrodelnem koncertu na Osnovni šoli Ljubno.


 


NOV VIDEOSPOT POSNET V ZGORNJI SAVINJSKI DOLINI


Pred kratkim so v Zgornji Savinjski dolini posneli videospot za avtorsko skladbo "Ob Savinji". Snemali so ob koči na Travniku, na Ljubnem ob Savinji, v Rastkah in na domačijah v Gornjem Gradu. Glavni režiser omenjenega videospota je Maks Pust, marsikaj so režirali sproti tudi vsi člani ekipe. Kot pravijo, so stremeli k temu, da so posnetki čimbolj pristni, da pokažejo srčnost in preprostost ljudi iz teh krajev, ter da hkrati služijo kot »razglednica« teh njim ljubih krajev. Vsi statisti v spotu so družinski člani Tomaževe žene Urše, ki so hkrati dobri prijatelji članov klape. Poseben čar videospotu dajejo čudoviti zračni posnetki doline.


 


NASTOPE NA ODRU ZAMENJALI ZA SNEMANJE V STUDIU


Trenutna situacija po svetu in v Sloveniji vpliva tudi na njihov razpored nastopov, ki jih je trenutno manj kot prejšnja leta. Namesto tega so svojo energijo vložili v ustvarjanje avtorskih skladb. Nastal je njihov prvenec "Plamen" in najnovejša skladba "Ob Savinji". V pripravi imamo že nekaj novih skladb, naslednja bo predvidoma izdana proti koncu jeseni. V prihodnje si želijo, da bi lahko zopet naredili čim več posnetkov v zgornjesavinjskih koncih.


  

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.