banner-728-90
Oglas
menu
Gremo v muzej s psom. (Foto: arhiv Muzeja Velenje)  Gremo v muzej s psom. (Foto: arhiv Muzeja Velenje)

Vodniki z reševalnimi psi na ogledu velenjskega gradu


Urška Ernecl, 14.9.2020 12:41:00

Muzej Velenje že vrsto let izkazuje naklonjenost psom. Večkrat so že organizirali vodenja po svojih muzejskih razstavah za vodnike psov in njihove štirinožne prijatelje. Tokrat so podoben ogled pripravili v sodelovanju z enoto reševalnih psov Kinološkega društva Zgornjesavinjske doline.


 


PRESOJA JE NA STRANI VODNIKOV PSOV


Člani društva so predstavili delo reševalnih psov in njihovih vodnikov, nato pa so se skupaj z ostalimi udeleženci ob strokovnem vodstvu sprehodili po muzejskih prostorih. Ona Čepaityte Gams, kustosinja pedagoginja v Muzeju Velenje, je povedala, da pogosto opazujejo obiskovalce, »ki se sprehajajo okoli velenjskega gradu s psom ali potujejo s psom, v muzej pa ne upajo vstopiti. Smatramo, da so vodniki psov dovolj odgovorni, da sami presodijo, ali je njihov pes dovolj socializiran za obisk muzeja, in če je, ne vidimo razloga, da bi bili zaradi pasje družbe prikrajšani za obisk muzeja.«


 


NOBENIH TEŽAV S PSI KOT OBISKOVALCI MUZEJA


Letos so imeli tovrstnih obiskov že okoli petdeset. Najbolj pogosto so to družine s psi. Kot je povedala kustosinja, s psi kot obiskovalci muzeja nimajo nobenih težav, so lepo vzgojeni in ubogajo svoje vodnike, zato so več kot dobrodošli v muzeju.


 


ZADOVOLJNI TAKO VODNIKI KOT NJIHOVI ŠTIRINOŽNI PRIJATELJI


Kot pozitiven, poučen in zelo zanimiv so ogled velenjskega gradu ocenili tudi člani kinološkega društva. Njihovi štirinožni prijatelji, vidno zadovoljni, so si po ogledu privoščili počitek na stopnicah lepo ohranjenega arkadnega grajskega dvorišča.


 


pocitek


Zaslužen počitek na grajskih stopnicah (foto: Urška Ernecl)


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.