banner-728-90
Oglas
menu
Med treningom na enem izmed štirih igrišč. (Foto: RZS)  Med treningom na enem izmed štirih igrišč. (Foto: RZS)

Perspektivna rokometaša iz Mozirja na tradicionalnem kampu Rokometne zveze Slovenije


Urška Ernecl, 14.9.2020 6:12:00

Po delni sprostitvi ukrepov, sprejetih letos spomladi zaradi pandemije covid-19, se je Rokometna zveza Slovenije (RZS) odločila, da bo kljub ostalim omejitvam izpeljala tradicionalni avgustovski športni kamp v Izoli. Med povabljenimi rokometaši sta bila že drugo leto zapored tudi dva 14-letnika iz Mozirja Ali Ernecl in Lovro Jelenko.


 


NAMEN: NAJBOLJ PERSPEKTIVNIM PRIBLIŽATI REPREZENTANCO


»Namen kampov RZS je najbolj perspektivnim mladim posameznikom približati reprezentanco, jim prikazati, da je s pridnim delom morda nekoč dosegljiva, hkrati pa jih naučiti novih znanj in spoznati nove prijatelje. Približati se jim želi tudi način treninga in življenja, ki ga živijo profesionalni športniki,« nam je zaupal vodja moških mlajših reprezentanc, nekoč tudi sam slovenski reprezentant, Jure Natek.


 


PRVOVRSTNA IZKUŠNJA IN VELIKA ČAST


Ali Ernecl: »Udeležiti se reprezentančnega kampa je res prvovrstna izkušnja in velika čast. V družbi najboljših trenerjev v Sloveniji bi moral biti kot spužva, da bi si zapomnil vse, kar so nam dnevno novega povedali. Seveda pa ni manjkalo niti druženja z vrstniki rokometaši iz drugih slovenskih klubov. Vsak dan je bil napolnjen do zadnje minute, a smo našli tudi čas za skok v morje in še kako potreben počitek. Osebno sem na kampu zelo užival.»


 


URESNIČEN EDEN OD LETOŠNJIH CILJEV


Lovro Jelenko: »Da sem bil povabljen na zadnja dva kampa RZS, mi je v veliko čast. Na kampu sem se zelo dobro počutil. Sodelovali smo s trenerji vseh mlajših reprezentanc. Mislim, da smo opravili zelo kvalitetno delo. Ponosen sem na to, da se mi je uresničil eden izmed ciljev v tem letu. Zasluge pa grejo seveda tudi mojemu trenerju.«


 


NADGRADILI ROKOMETNO ZNANJE IN MOTORIČNE SPOSOBNOSTI


Povabilu na kamp se je odzvalo 68 igralcev, rojenih v letih 2006 in 2007. Z njimi je delalo 13 trenerjev, med katerimi so bili tudi selektorji vseh mlajših reprezentančnih selekcij. Fantje so bili razporejeni v štiri skupine, zanje je na vsakem treningu skrbela druga ekipa trenerjev. Glavni cilj je bil nadgraditi tehnično taktično rokometno znanje mladih igralcev ter njihove motorične sposobnosti, ki so bistvene za uspešno igro. Popoldnevi so bili namenjeni medsebojnim tekmam ekip in druženju. Mladi igralci so tudi letos imeli možnost spoznati veščine rokometa na mivki − beach handball.


 


ernecl-jelenko


 V majicah Rokometne zveze Slovenije: Ali Ernecl (levo) in Lovro Jelenko. (Foto: RZS)


 


POSKRBLJENO ZA VSE VARNOSTNE UKREPE


»14. kamp RZS je bil res nekaj posebnega, zaradi znane situacije je bilo precej negotovosti in dodatnih problemov. Poskrbeti smo morali za vse varnostne ukrepe, evidenco (soglasja, potrdila o zdravstvenem stanju udeležencev in trenerjev), hkrati pa to narediti tako, da fantje na kampu zaradi vsega tega niso bili preveč prikrajšani. Verjetno najtežji del zanje je bil povezan z nošenjem mask v dijaškem domu. Z doseženim smo zelo zadovoljni, predvsem seveda zaradi tega, ker ni prišlo do nobene okužbe ali hujše poškodbe. Delo, ki je bilo opravljeno, bo mladim vsekakor dalo nov zagon za treninge v novi sezoni,« je zaključil Jure Natek.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.