banner-728-90
Oglas
menu
Tehnopark Celje odpira svoja vrata jutri, 10. septembra ob 10. uri. (Fotodokumentacija Tehnoparka Celje)  Tehnopark Celje odpira svoja vrata jutri, 10. septembra ob 10. uri. (Fotodokumentacija Tehnoparka Celje)

Jutri svoja vrata odpira Tehnopark Celje


NK, 9.9.2020 9:13:00

Končuje se evropski projekt Generator, prihaja pa Tehnopark Celje, prvi park znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji.


 


Mestna občina Celje je zaključila projekt Generator, vreden 6 milijonov evrov, ki sta ga sofinancirali Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V sklopu projekta so popolnoma prenovili nekdaj ikonično celjsko stavbo, veleblagovnico Tehno Merkator in v novih prostorih uredili poljudnoznanstveni park.


 


Jutri, 10. septembra ob 10. uri bo prenovljena stavba prvič odprla vrata. Ogledali si boste lahko kar 53 interaktivnih eksponatov na temo fizike, kemije, matematike, astronomije, naravoslovja, ekologije, poleg tega pa še izzive in iluzije.


 


tehnopark-delavnica


Utrinek z delavnice "Ustvarjanje z Brain Computer Interface napravami oziroma z vmesniki med možgani in računalnikom/strojem". (Fotodokumentacija Tehnoparka Celje)


 


V Tehnoparku Celje pravijo, da želijo v obiskovalcih vzbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Z obiskom parka boste pridobili neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij. Pridobili boste zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet v katerem živimo. Interaktivne znanstvene in izobraževalne vsebine so namenjene vsem generacijam.


 


Več o parku, delavnicah in doživetjih izveste na njihovi spletni strani.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.