savinjske novice
Oglas
menu
Podelitev županovih petic (od leve:) Hana Orešnik, župan Ciril Rosc, nagrajeni učenci, Andreja Urh in Branka Anželak. (Fotodokumentacija Občine Luče)  Podelitev županovih petic (od leve:) Hana Orešnik, župan Ciril Rosc, nagrajeni učenci, Andreja Urh in Branka Anželak. (Fotodokumentacija Občine Luče)

Slovesna podelitev županovih petic v Lučah


Marija Lebar, 9.9.2020 6:06:00

Župan Občine Luče in občinska uprava so pripravili manjšo slovesnost za najboljše devetošolce, ki so osnovno šolanje zaključili v teh nenavadnih časih. Sprejema se je udeležilo sedem učencev, ki so bili odlični vseh devet let. Že nekaj let v Lučah župan najboljšim učencem preda priznanja – tako imenovane županove petice.


 


Običajno so podelitev pripravili v sklopu občinske proslave. Ker te letos zaradi znanih razlogov ni bilo, je župan odličnjake skupaj z razredničarko Hano Orešnik in sorazredničarko Branko Anželak ter ravnateljico Andrejo Urh povabil na sprejem. Pohvalil je njihovo prizadevnost in vsakega povprašal po bodoči poklicni usmeritvi. Položil jim je na srce, da ostanejo medsebojno povezani še naprej in da se po končanem šolanju vrnejo v domače okolje.


 


Občini Luče in Solčava, od koder prihajajo odličnjaki, sta že ob zaključku šolskega leta prispevali denar za prevoz na zaključni šolski izlet.


 

Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.