banner-728-90
Oglas
menu
(Foto: FB stran Cinkarne Celje)  (Foto: FB stran Cinkarne Celje)

Cinkarna Celje razpisala kadrovske štipendije za dijake


NK, 6.9.2020 8:57:00

Cinkarna Celje je objavila razpis za kadrovske štipendije. V svoje vrste vabi dijake vseh letnikov kemijske, strojne, elektro, gradbene smeri in smeri mehatronika. Izbrani štipendisti prejemajo redno mesečno izplačilo, za kar bodo v šolskem letu 20 dni svoje znanje izpopolnjevali v podjetju. Po končanem šolanju imajo tudi možnost zaposlitve.


 


V preteklem šolskem letu je bilo v Cinkarni 14 dijakov štipendistov od 1. do 4. letnika. Med njimi je bilo največ strojnih tehnikov, po številu so jim sledili kemijski tehniki, elektrotehniki, inštalaterji strojnih inštalacij, elektrikarji, oblikovalci kovin-orodjarji in tehnik računalništva. V študijskem letu, ki se izteka v teh dneh, pa se je v podjetju praktično izobraževalo 13 študentk in študentov smeri kemijsko inženirstvo, kemijske tehnike, elektrotehnika, strojništvo in elektronika.


 


V novem šolskem oz. študijskem letu se bo obstoječim 17 dijakom in študentom pridružilo 5 novih štipendistov. Vsak od njih bo, ob strokovni podpori mentorja, v šolskem letu opravil 160 ur dela na svojem področju. Razpis za letošnje kadrovske štipendije bo odprt do 15. septembra, v celoti pa je objavljen na spletni strani podjetja.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.