banner-728-90
Oglas
menu
Obiskovalci so ob vodenim ogledom gradu Vrbovec spoznavali njegovo bogato zgodovino, ogled pa zaključili s kepico grajskega sladoleda. (foto: arhiv Anaji)  Obiskovalci so ob vodenim ogledom gradu Vrbovec spoznavali njegovo bogato zgodovino, ogled pa zaključili s kepico grajskega sladoleda. (foto: arhiv Anaji)

Sladka zgodba gradu Vrbovec kot dodana vrednost turistične ponudbe


BR, 5.9.2020 9:39:00

Grad Vrbovec v Nazarjah na sotočju rek Drete in Savinje že dolga stoletja kljubuje vihram časa, tekom zgodovine pa je dajal zatočišče številnim eminentnim gospodom. Danes se podjetje Anaji trudi popihati prah z njegove bogate preteklosti in jo nadgraditi s celostnimi turističnimi zgodbami, za začetek z grajsko sladoledarno in sladko zgodbo gradu Vrbovec.


 


VODEN OGLED GRADU S POKUŠINO GRAJSKEGA SLADOLEDA


V avgustu je v več terminih potekal voden ogled gradu, ki se je končal v grajski sladoledarni. Podjetje Anaji ima od Občine Nazarje v najemu grajsko skalo. Njihov cilj je večja prepoznavnost gradu, s snovanjem zaokrožene turistične ponudbe pa v sam grad in v Nazarje privabiti več obiskovalcev. Hkrati želijo domačine vključiti v dogajanje na gradu ter jim približati njegovo bogato zgodovino, prepleteno s številnimi legendami.


 


KULINARIČNO DOŽIVETJE OB ODKRIVANJU SKRITIH KOTIČKOV DOLINE


V prihodnje načrtujejo nekoliko drugačne enodnevne izlete po Zgornji Savinjski dolini, na katerih bodo obiskovalce popeljali v manj poznane kotičke doline s poudarkom na lokalni kulinariki, izhodišče in rdečo nit dogajanja pa bo seveda predstavljal grad Vrbovec s hudičevo skalo.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.