banner-728-90
Oglas
menu
Slavje ekipe Ohana ob njihovi prvi zmagi na tekmovanju BIG OM. (Foto: Zoran Ivanćević)  Slavje ekipe Ohana ob njihovi prvi zmagi na tekmovanju BIG OM. (Foto: Zoran Ivanćević)

Aleš Benda zmagal na tekmovanju v lovu na tune


NK, 2.9.2020 9:30:00

V Omišlju na Krku se je končalo tekmovanje v lovu na tuno. Z največjim ulovom se lahko pohvali ekipa Ohana, ki jo vodi Zgornjesavinjčan Aleš Benda. Ekipa je ujela 106 kilogramov težko tuno in s tem zmagala na 15. tekmovanju BIG OM, ki je potekalo kljub epidemiji novega koronavirusa.


 


Sodelovalo je 25 ekip, v katerih je bilo tudi kar nekaj Slovencev, poroča reški časnik Novi list. Prišli so tudi tekmovalci iz Srbije in BiH. V ekipi Ohana so bili poleg Bende še Eldar Kavazović, Dušan Petrovič in Zoran Ivančević. Ekipa je zbrala 848 točk in si tako prislužila zmagovalno trofejo.


 


"Za lov na tune je poleg znanja potrebno tudi nekaj sreče. Mi smo jo končno imeli, na BIG OM-u sodelujemo od prvega dne in to je naša prva zmaga, zato je še posebej sladka," je za Novi list povedal Benda in dodal, da so tuno ujeli v akvatoriju Rabca.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.