banner-728-90
Oglas
menu
Nina Repenšek Poličnik si želi prepotovati svet. (Foto: Štefka Sem)  Nina Repenšek Poličnik si želi prepotovati svet. (Foto: Štefka Sem)

Želja po potovanjih in znanju jezikov je zlato maturantko Nino Repenšek Poličnik popeljala na študij turizma


Štefka Sem, 1.9.2020 6:01:00

Nina Poličnik Repenšek iz Nove Štifte je na poklicni maturi na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Meistra Kamnik, v programu Predšolska vzgoja, osvojila 22 točk in postala zlata maturantka. Oktobra odhaja v Portorož na študij turizma.


 


ODSKOČNA DESKA ZA NAPREJ


Že v osnovni šoli je ugotovila, da ji delo z otroki odgovarja. To ni ravno njen življenjski cilj, ampak zdela se ji je dobra iztočnica za vpis na srednjo šolo. Kot vzgojiteljica pravi, da bi delala, ampak le določeno obdobje, saj jo preveč zanimajo potovanja, učenje jezikov in podobno.


 


LJUBITELJICA TUJIH JEZIKOV


Študij bo nadaljevala na Univerzi na Primorskem na Fakulteti za turistične študije – Turistici. Že dolgo jo mikajo potovanja, spoznavanje novih dežel, mest in tudi delo z ljudmi. V prihodnosti se vidi kot turistična vodička. Letos se bo začela učiti italijanščino, želi pa se naučiti tudi španščine, kajti znanje tujih jezikov jo zelo veseli. Nemščino je imela v osnovni šoli, angleščino na srednji.


 


SAN DIEGO JE NJEN PRVI CILJ


Nina se vidi na potovanjih, dokler si ne bo ustvarila družine. V srednji šoli je na ekskurzijah obiskala Avstrijo, London, Rim in Grčijo. V času študija si želi čim več potovati, morda bo odšla tudi na izmenjavo v tujino. Najbolj jo vleče v San Diego v Kalifornijo, možnosti pa ima tudi za prakso v Španiji, na Švedskem, Japonskem… Odločitev najbrž ne bo lahka.


 


ODLIČNA IN ZLATA MATURANTKA


Letos je bila v srednji šoli prvič odlična, prej je bil njen šolski uspeh po večini prav dober. Da je postala zlata maturantka,  jo je zelo presenetilo. Želja po tem sicer sega v čas, ko je prišla na informativni dan na srednjo šolo. V oči so ji padle tablice z imeni zlatih in diamantnih maturantov in vsa leta je bila njena želja, da pristane na zidu najbolj uspešnih.


 


MATURA NI BILA TEŽKA


Na maturo se je pripravljala doma, kar ji je bilo bolj všeč kot potem zadnji tedni v šoli. Meni, da se tam ni naučila nič več kot prej sama doma. Matura se ji ni zdela težka, saj je bila na nek način povzetek šolskega dela vseh let. Le na ustnem izpitu ni bila vedno prepričana, ali je vse odgovorila prav. Glede na rezultat očitno je.


 


ŽIVLJENJE OB MORJU


Čas v karanteni je preživljala v naravi, na sprehodih. Njena velika želja je živeti ob morju, kar se ji bo uresničilo, ko bo odšla v Portorož, rada pa se bo vračala domov. Domotožja ni nikoli čutila, ko je odšla od doma, zato se tega ne boji, ima pa tudi več sošolk, ki so se vpisale na študij v Koper in se bodo lahko družile še naprej.


 


ČAS ZA UŽIVANJE


Nina je tudi zelo ustvarjalna, rada slika na nohte, njene slike pa so prava umetnost. Uživa tudi v poslušanju glasbe. Ima sestro Neli, ki je v devetem razredu, skupaj radi plešeta in se sprehajata. Podaljšane počitnice bo uživala s prijateljicami ob Kolpi, rada pa gre tudi v planine.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.