banner-728-90
Oglas
menu
Mladi so vsak oratorijski dan pričeli s petjem himne in dvigom oratorijske zastave. (foto: arhiv župnija Nazarje)  Mladi so vsak oratorijski dan pričeli s petjem himne in dvigom oratorijske zastave. (foto: arhiv župnija Nazarje)

Oratorij v župniji Nazarje: Zaupam, zato si upam!


Barbara Rozoničnik, 28.8.2020 13:20:00

Letošnja rdeča nit oratorija v župniji Nazarje se je pletla okrog svetopisemske junakinje kraljice Estere, ki je s pogumnimi dejanji rešila svoje ljudstvo pred uničenjem. Druženja na samostanskem hribu se je udeležilo 32 otrok, za njihove brezskrbno preživete počitniške dni pa je poskrbelo 10 animatorjev skupaj s patrom Andrejem.


 


RAST V MEDSEBOJNI POVEZANOSTI IN VERI


Namen oratorija je spodbujati otroke k medsebojni povezanosti in rasti v veri, poleg tega pa se naučijo kakšno novo igro ali veščino. Zabavali so se ob vodnih igrah, ustvarjali, prepevali, se pomerili v športnih veščinah ter odšli na pohod in voden ogled kokarske cerkve.


 


NAJBOLJŠI ANIMATORJI


Udeleženci oratorija, po večini osnovnošolski otroci, na koncu niso skoparili s pohvalami animatorjem, ki so poskrbeli za nemoten potek dogajanja ter zavzeto predajali svoje znanje in izkušnje. Oratorij se je zaključili z nedeljsko sveto mašo, po kateri so se udeleženci skupaj s starši zadržali v samostanskemu atriju ob ogledu utrinkov celotnega tedna ter sladkih dobrotah.


 


ZAHVALA VSEM, KI SO ORATORIJ PODPRLI


»Oratorij brez sodelovanja župnije in ostalih, pripravljenih pomagati, skorajda ne more uspeti,« je dejala vodja oratorija Mojca Špende ter se zahvalila vsem, ki so jih kakor koli podprli. »Vsekakor je bil letošnji oratorij s svojo koronsko specifiko velik izziv za nas vse, a ker smo zaupali, smo si upali,« je pogumno zaključila Špendetova.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.