banner-728-90
Oglas
menu
Širjenje sistema daljinskega ogrevanja poteka med starim občinskim objektom, preko Savinjske ceste in naprej mimo zdravstvenega doma na Praprotnikovo ulico. (Foto: BK)  Širjenje sistema daljinskega ogrevanja poteka med starim občinskim objektom, preko Savinjske ceste in naprej mimo zdravstvenega doma na Praprotnikovo ulico. (Foto: BK)

Z biomaso bodo v Mozirju nadomestili okoli 70.000 litrov kurilnega olja letno


Benjamin Kanjir, 28.8.2020 13:04:00

V teh dneh podjetje Biomasa d.o.o. Luče izvaja gradbena dela v Mozirju, na Savinjski in Praprotnikovi ulici. Z namenom širjenja sistema daljinskega ogrevanja, po katerem bodo na sistem priključili večstanovanjske objekte na Praprotnikovi ulici in Savinjski cesti 22, bodo zainteresirano javnost povabili tudi na predstavitev izvedbe širitve.


 


Petrol, slovenska energetska družba d.d. Ljubljana, je 8. novembra 2018 postala 100% lastnik družbe EKOEN d.o.o.. Slednja je decembra 2005 z Občino Mozirje sklenila 20 letno koncesijsko pogodbo za proizvodnjo in distribucijo toplote na dveh območjih občine, OŠ Mozirje in Podrožnik. Petrol zato sedaj preko EKOENA izvaja oskrbo s toploto iz biomase v mozirski občini.


 


LANI IZRAŽEN INTERES PO PRIKLJUČITVI NOVIH OBJEKTOV


Na Petrolu so po pobudi izvedli tehnično ekonomsko analizo in ugotovili, da bi ob pridobitvi nepovratnih sredstev za uvajanje obnovljivih virov energije pridobili vsi. Idejna zasnova je bila lani julija predstavljena potencialnim uporabnikom in ob izraženem pozitivnem odzivu so pristopili k projektiranju. Marca letos so pridobili gradbeno dovoljenje, mesec kasneje pa s strani potencialnih uporabnikov predpogodbe. S širitvijo sistema bodo v desetih večstanovanjskih objektih okoli 70.000 litrov fosilnega kurilnega olja nadomestili z obnovljivimi viri energije. S tem bodo na letni ravni uporabnikom zmanjšali stroške med 15 in 30%. Prav tako bodo odpadle skrbi okoli nabave reagenta, servisiranja skupnih kotlovnic in dimnikarskih storitev. Izgradnja širitve bo potekala do konca septembra. V tem času bodo načrtovane objekte brezplačno priključili.


 


PREDSTAVITEV IZVEDBE IN SKLENITEV POGODB


Predstavitev bo 8. septembra popoldan v Kulturnem domu Mozirje. Na njej bodo podrobno predstavili projekt širitve in odgovorili na vprašanja. S tem želijo investitorji odpraviti še morebitne zadnje dvome pred priključitvijo na sistem daljinskega ogrevanja.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.