banner-728-90
Oglas
menu
Avtomobili bodo pod upravljanjem prostovoljcev iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Zgornje Savinjske doline. (Foto: mojaobcina.si)  Avtomobili bodo pod upravljanjem prostovoljcev iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Zgornje Savinjske doline. (Foto: mojaobcina.si)

V Zgornji Savinjski dolini kmalu brezplačni prevozi z električnimi avtomobili za socialno ogrožene


NK, 28.8.2020 9:30:00

Kot smo pred kratkim že poročali, je med izbranimi projekti 3. razpisa LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline tudi Vzpostavitev mreže brezplačnih prevozov za socialno ogrožene skupine in socialne medgeneracijske mreže e-mobilnosti. V projekt so se vključile vse zgornjesavinjske občine, razen Mozirja.


 


Občine bodo pridobile tri električne avtomobile za nudenje brezplačnih prevozov po vzoru projekta Prostofer, ki ga že izvajajo v številnih slovenskih krajih. Prostofer bodo lahko uporabljali socialno ogroženi občani, ki nimajo lastnega prevoza, niti svojcev, ki bi jim lahko pri tem pomagali. Brezplačno storitev prevoza bodo lahko uporabljali za dostopanje do urbanih središč in nazaj.


 


Nosilka projekta je Občina Gornji Grad. Prostofer si bodo delili občani dveh občin - pri tem bodo združeni: občina Ljubno z občino Gornji Grad, občina Nazarje z občino Rečica ob Savinji ter občina Luče z občino Solčava. Avtomobili bodo pod upravljanjem prostovoljcev iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Zgornje Savinjske doline. Vrednost projekta je nekaj več kot 152 tisoč evrov. Izvajati ga bodo začeli predvidoma naslednji mesec.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.