banner-728-90
Oglas
menu
Uporabniki e-skirojev sodijo med ranljive skupine udeležencev, zato je Agencija za varnost v prometu predlagala sistemsko ureditev zakonodaje za njihovo varno udeležbo v prometu. (Foto: Pixabay)  Uporabniki e-skirojev sodijo med ranljive skupine udeležencev, zato je Agencija za varnost v prometu predlagala sistemsko ureditev zakonodaje za njihovo varno udeležbo v prometu. (Foto: Pixabay)

Nov zakon bo uredil vlogo električnih skirojev v prometu


NK, 27.8.2020 10:57:00

Elektični skiroji, čeprav nedovoljeni, so na slovenskih ulicah in cestah vse pogostejši. Predstavljajo novo obliko mikromobilnosti. Zanimiv je tudi podatek, da lahko elektične skiroje v Sloveniji kupimo že kar nekaj let, obenem pa jih povsem zakonito ne moremo uporabljati praktično na nobeni javni površini. Veljavni zakon o pravilih cestnega prometa namreč določa, da uporaba posebnih prevoznih sredstev, ki jih poganja motor in ki presegajo hitrost gibanja pešcev, v cestnem prometu ni dovoljena.


 


Agencija RS za varnost prometa (AVP), vlado že nekaj časa poziva k spremembi zakonodaje o cestnem prometu, ki bi vključevala tudi to novo prevozno sredstvo. Od lanskega septembra je bilo prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi električni skiroji, namreč že 17. Vlada je že pripravila predlog zakona, ki pa je trenutno v medresorskem usklajevanju.


 


KJE BOMO LAHKO UPORABLJALI ELEKTIČNE SKIROJE?


Zakon najprej definira električne skiroje in jih uvršča med lahka motorna vozila, v isto kategorijo kot denimo invalidske vozičke na motorni pogon. Gre za vozila, pri katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 kilometrov na uro in niso širša od 80 centimetrov, prav tako pa jih ne ureja uredba EU o dvo- in trikolesnih vozilih in štirikolesnikih. "Med lahka motorna vozila torej štejemo vse skiroje na motorni pogon, pri katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h ter niso širša od 80 cm, rolke na električni pogon, segwayi na električni pogon ipd.," so zapisali v predlogu zakona.


 


VOŽNJA PO CESTI IZVEN NASELJA PREPOVEDANA


Predlog zakona določa, da morajo vozniki e-skiroje voziti zgolj po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Tam, kjer ni teh prometnih površin, pa smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča ceste, vendar le v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost vožnje do 50 kilometrov na uro. "Vozniki lahkih motornih vozil morajo voziti drug za drugim, razen na kolesarski poti, kjer smeta voziti dva vzporedno, če širina poti to omogoča," piše v novem zakonu. Uporaba v cestnem prometu tudi po predlagani zakonodaji ni dovoljena. Parkirano lahko motorno vozilo mora biti postavljeno tako, da ne ovira prometa.


 


UPORABA OMEJENA NA ENO OSEBO STAREJŠO OD 14 LET


Predlog zakonodaje določa, da bodo lahko motorna vozila upravljale le osebe, ki so starejše od 14 let. Trenutno se namreč pogosto dogaja, da starši e-skiroje kupujejo tudi mlajšim otrokom, ki pa morda cestno-prometnih pravil še niti ne poznajo. Poleg tega se kdaj zgodi, da se z enim e-skirojem vozi več otrok, ali pa starš in otrok skupaj. To bo po novem prepovedano. "Med vožnjo z lahkim motornim vozilom je prepovedano voditi, vleči ali potiskati druga vozila, pustiti se vleči ali potiskati, prevažati druge osebe (razen če je lahko motorno vozilo, skladno z navodili proizvajalca, konstruirano za prevoz oseb) in prevažati predmete, ki ovirajo voznika pri vožnji," so zapisali v predlogu zakona.


 


e-skiro


Predlog zakon predvideva tudi prepoved prevažanja več oseb na električnem skiroju hkrati. (Foto: Pixabay)


 


OBVEZNI ODSEVNIKI IN ČELADE


Zakonodaja določa tudi, da bodo morali vozniki in potniki na lahkih motornih vozilih med vožnjo obvezno uporabljati zaščitno kolesarsko čelado, in sicer do dopolnjenega 18. leta starosti. Podobno kot to velja že sedaj tudi za kolesarje. Lahka motorna vozila morajo biti opremljena z lučmi in odsevniki. "Voznik lahkega motornega vozila mora imeti ponoči in ob zmanjšani vidljivosti prižgan na sprednji strani žaromet za osvetljevanje ceste, ki oddaja belo svetlobo, na zadnji strani pa pozicijsko svetilko, ki oddaja rdečo svetlobo. Na zadnji strani lahkega motornega vozila mora imeti nameščen rdeč odsevnik, na obeh straneh pa rumene ali oranžne bočne odsevnike," piše v predlogu zakona.


 


KAZNI TUDI DO 250 EVROV


Za neupoštevanje pravil glede pravilne rabe e-skirojev bodo vozniki kaznovani z globo v višini 40 evrov. Če se bodo z njimi vozili po cesti, kjer to ni dovoljeno, pa je za takšen prekršek predvidena globa 250 evrov. Tudi za voznike lahkih motornih vozil bo veljala prepoved vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in snovi. Prav tako bo prepovedana uporabo telefona med vožnjo električnega skiroja, za obe kršitvi je zagrožena globa v višini 120 evrov.


 


ELEKTIČNI SKIROJI SO TIHI, NESTABILNI IN ZATO NEVARNI


So skoraj neslišni, zato jih drugi uporabniki v prometu (pre)hitro lahko spregledajo, ob visokih hitrostih pa je to lahko usodno. Zato je regulacija njihove uporabe bistvena, pravijo v AVP. "Kolesa e-skirojev so majhna in občutljiva, zato so lahko prej podvrženi padcem, predvsem na neravninah, v primeru kamenja ali drugih predmetov na vozišču. E-skiroji so, kot navedeno, zelo tihi, zato jih drugi udeleženci v prometu težje zaznajo, prav tako pogosto ne pričakujejo, da so tako hitri, zato lahko pride do neustreznih ali prepoznih reakcij pešcev oziroma drugih udeležencev v prometu. Zaradi majhne površine silhuete so uporabniki e-skirojev tudi slabo vidni. Pa tudi samo zaviranje je veliko manj učinkovito, in ob čemer je e-skiro zelo nestabilen. Vse to so dejstva, ki jih je treba upoštevati z vidika prometne varnosti," so zapisali.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.