savinjske novice
Oglas
menu
Pogled na Okrešelj, kamor je vojaški helikopter dostavil gradbeni material. (Foto: Andraž Purg)  Pogled na Okrešelj, kamor je vojaški helikopter dostavil gradbeni material. (Foto: Andraž Purg)

Vojaški helikopter pričel z dovozom gradbenega materiala na Okrešelj


NK


Po lanskem požaru na Okrešlju, v katerem je bil popolnoma uničen Frischaufov dom, je celjsko planinsko društvo le dobilo gradbeno dovoljenje za gradnjo novega doma. Aktivnosti so se pričele včeraj - vojaški helikopter je namreč na Okrešelj že začel dovažati gradbeni material. Helikopter 151. helikopterske eskadrilje je bil v zraku nekaj več kot štiri ure in v tem času na Okrešelj poletel kar 30-krat. Pri tem je na vrh dostavil kar 40 ton materiala.


 


Generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko je za TV Slovenija povedal, da se bodo konkretna gradbena dela po njegovih predvidevanjih začela v približno 14 dneh. Iz Planinskega društva Celje Matica so še sporočili, da upajo, da bodo dom, v katerem bo lahko prespalo do 50 ljudi, odprli v roku dveh let. Naložba je ocenjena na okoli milijon evrov.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.