savinjske novice
Oglas
menu
Moška sta na poti v službo na srečo našla dojenčka, ki je bil zaprt v plastični vrečki. (Foto: FB profil Senad Hasanović)  Moška sta na poti v službo na srečo našla dojenčka, ki je bil zaprt v plastični vrečki. (Foto: FB profil Senad Hasanović)

V vrečki ob cesti našli en dan starega dojenčka


Nastasja Kotnik


Dva moška sta se, na poti v službo v vasi blizu Tuzle, ustavila ob cesti, saj sta zaslišala tih jok, ki je prihajal iz zavržene vrečke. Ko sta pogledala, kaj je v njej, sta ostala brez besed. Našla sta namreč dojenčka, komaj en dan starega fantka, ki je bil že skoraj popolnoma izčrpan.


 


"Najprej ga je slišal Ismet, kolega, ki se vozi z menoj v službo. Rekel je, da nekdo joka ali cvili. Mislila sva, da je nekdo nekje pustil majhne mucke ali psičke. Ko pa sva zagledala vrečko in pogledala vanjo, sva obnemela! Notri je bil dojenček!" je povedal Senad Hasanović, eden od dvojice, ki je dojenčka rešila. Novorojenček je bil ovit v odejo in neutolažljivo jokal, a precej tiho, saj je bil že skoraj brez moči.


 


Moška sta takoj poklicala reševalce in policiste. Ti so otroka odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da gre za dečka, ki je star komaj en dan, bil pa je prezebel in sestradan. Na srečo sta ga našla pravi čas, saj je pozneje tistega dne v Živinicah močno deževalo. "Rešila sta ga v zadnjem trenutku. Zdaj je v stabilnem stanju v UKC Tuzla," je za Avaz povedala direktorica CSD Živinice Azra Hodžić. Kasneje je policija uspela najti tudi mamo novorojenčka, le-ta je trenutno v priporu. Gre za 33-letno domačinko.


 


"Vesel sem, ker smo rešili življenje nedolžnega otroka. Grozno, kakšni so postali ljudje …Ko sem izvedel, da je z njim vse v redu, mi je zaigralo srce. Malemu dečku želim vso srečo in da bo zdrav," pa je ob tem še povedal vidno ganjen Senad.


 

MehaM
Oglas
Poplave 2023
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.