savinjske novice
Oglas
menu
Praznični avgustovski vikend aktivnosti v Mozirskem gaju vabi k obisku. (Foto: arhiv Mozirskega gaja)  Praznični avgustovski vikend aktivnosti v Mozirskem gaju vabi k obisku. (Foto: arhiv Mozirskega gaja)

V Mozirskem gaju bo praznični vikend poln aktivnosti


Nastasja Kotnik, 14.8.2020 11:29:00

Namesto na veliko razstavo eksotičnih živali in cvetja, katere so bili obiskovalci Mozirskega gaja vajeni prejšnja leta a je bila letos zaradi trenutnih razmer odpovedana, vas tokrat Mozirski gaj na praznični vikend, 15. in 16. 8., vabi v cvetlični objem poletnega cvetja. Med obiskom se boste lahko naužili lepote narave in si krajšali čas z različnimi aktivnostmi.


 


Med sprehodom med pisanimi gredicami boste lahko, tako v soboto kot v nedeljo, med 11. in 13. uro, prisluhnili koncertu Sester Lamprečnik. Le-te so za obiskovalce pripravile pevski program, s poudarkom na slovenskih pesmih. Najraje pojejo o ljubezni, vsaki pesmi pa dodajo nekaj svojega pridiha in svojevrsten aranžma.


 


Ustavili se boste lahko pri Društvu za želve Slovenije, ki bodo v Mozirskem gaju predstavili najpogostejše tujerodne močvirske želve, kot sta rdečevratka in rumenovratka ter njune sorodne vrste. Fotografirali se boste lahko s papagaji Alojza Ostermana in si ogledali manjšo razstavo ptic. Na ogled bo pripeljal med drugim Rdeče čopasto turako, Kitajskega aleksandra, Malega in Velikega rumenočopastega kakaduja ter Aro ararauno. Poleg tega se boste lahko sprehodili med številnimi stojnicami. 


 


Mozirski gaj je odprt vsak dan od 9. do 19. ure. Poskrbeli so za vse varnostne ukrepe.


 


gaj1


Mozirski gaj vabi turiste in domačine k obisku tudi med prazničnim vikendom. (Foto: arhiv Mozirskega gaja)


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.