savinjske novice
Oglas
menu
Uprava HEG in predstavniki sindikatov so v skupni izjavi pozvali vse zaposlene k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov tako v podjetjih, kot zunaj njih. (Foto: arhiv skupine HEG)  Uprava HEG in predstavniki sindikatov so v skupni izjavi pozvali vse zaposlene k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov tako v podjetjih, kot zunaj njih. (Foto: arhiv skupine HEG)

Hisense Europe Group in sindikati enotni v boju proti pandemiji koronavirusa


Nastasja Kotnik


Uprava skupine Hisense Europe Group (HEG) ter predstavniki sindikatov iz proizvodnih obratov v Sloveniji (Velenje), Srbiji (Valjevo) in Republiki Češki (Mariánské údolí) so enotni in predani zaščiti zdravja vseh zaposlenih po vsej Evropi v času pandemije novega koronavirusa, zato so v skupni izjavi pozvali vse zaposlene k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov tako v podjetjih, kot zunaj njih.


 


"ZA NAS NI VIŠJE PRIORITETE OD VARNOSTI IN ZDRAVJA NAŠIH ZAPOSLENIH IN NJIHOVIH DRUŽIN"


Uprava HEG in predstavniki sindikatov v proizvodnih obratih v Sloveniji, Srbiji in Republiki Češki so skupaj pozvali svoje zaposlene k strogemu in doslednemu upoštevanju preventivnih ukrepov proti širjenju COVID-19, ki so jih v podjetjih in proizvodnih obratih uvedli za dobrobit vsakega posameznega zaposlenega ter za dobrobit družbe kot celote. HEG še naprej tesno sodeluje z zdravstvenimi ustanovami in oblastmi v vseh državah, v katerih posluje, in strogo upošteva vse ukrepe, ki jih uvajajo lokalne oblasti.


 


"Naš skupni odziv na trenutno pandemijo je ničelna toleranca za kršitve predpisanih ukrepov. Odgovorno vedenje in ravnanje sta edini način, da prispevamo k ohranitvi svojega zdravja med pandemijo, ki predstavlja velik izziv za ves svet. Že doslej smo se trudili po najboljših močeh, da so bili naši zaposleni dobro poučeni o pomenu strogega izvajanja vseh ukrepov tako v proizvodnih obratih in podjetjih, kot zunaj njih. Skupaj pozivamo vse zaposlene k disciplini, vzdrževanju fizične razdalje ter omejevanju socialnih stikov, tudi zunaj proizvodnih obratov, saj lahko tako veliko prispevajo k omejevanju širjenja virusa," so zapisali v skupni izjavi podpisniki, uprava HEG ter sindikati v vseh treh državah.


 


STROGI PREVENTIVNI UKREPI ŽE OD PRVEGA DNE PANDEMIJE


V podjetju HEG pravijo, da v proizvodnih obratih, kot tudi v vseh drugih organizacijskih enotah po Evropi, že od prvega dne pandemije upoštevajo stroge preventivne ukrepe: ohranjanje fizične razdalje, uporaba dezinfekcijskih pregrad, redna dezinfekcija rok in delovnih območij ter površin, merjenje telesne temperature na vhodu v proizvodne obrate ter nošenje zaščitnih mask, ki jih zagotovi družba. V vseh njihovih proizvodnih obratih so nameščene zaščitne pregrade, ki preprečujejo fizični stik, kjer je to le možno. Prostore redno razkužujejo, sestanki potekajo preko spleta ali z obveznim ustreznim vzdrževanjem fizične razdalje.


 

MehaM
Oglas
Poplave 2023
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.