banner-728-90
Oglas
menu
Majice z motivom Frischaufovega doma so naprodaj tudi v mozirskem TIC-u. (Foto: arhiv PD Celje Matica)  Majice z motivom Frischaufovega doma so naprodaj tudi v mozirskem TIC-u. (Foto: arhiv PD Celje Matica)

Frischaufov dom na Okrešlju na različne načine do potrebnega denarja za obnovo


Benjamin Kanjir, 31.7.2020 6:00:00

Okoli osem mesecev po požaru na Frischaufovem domu na Okrešlju so pripravljalno gradbena dela v polnem teku. Člani Planinskega društva Celje Matica, ki je lastnik doma, so s prostovoljnim delom, ki planincem nikoli ni bilo tuje, pospravili ruševine in postavili začasni objekt za delavce in planince. Pridobitev gradbenega dovoljenja za začetek gradnje novega doma je v zadnji fazi.


 


ZBIRANJE SREDSTEV ŠE ZDALEČ NI KONČANO


Do trenutka, ko bodo na Okrešlju postavili temeljni kamen novega doma, je bilo potrebno prehoditi prenekatere zahtevne poti, od katerih večina še zdaleč ni končana. Konec koncev so glavna dela na Okrešlju šele na začetku, zbiranje sredstev za nov dom pa še zdaleč ni končano.


 


rute


Večnamenske rute so ob majicah na voljo tudi v pisarni Turistično informativnega centra Mozirje. (Foto: arhiv PD Celje Matica)


 


RUTE IN MAJICE Z MOTIVOM FRISCHAUFOVEGA DOMA


Poleg sredstev, ki jih je za gradnjo obljubila država, bo del potrebnega denarja primaknila tudi Planinska zveza Slovenije oziroma slovenski planinci. V Planinskem društvu Celje Matica so se ob tem domislili še drugih akcij zbiranja denarja. Po novem so izdelali tudi bandane oziroma večnamenske rute z motivom Frischaufovega doma. Uporabne so tako poleti, ko se potimo, kot tudi pozimi, ko nas zebe. Bandano lahko uporabite kot kapo, šal, elastiko za lase, trak ali jo nosite na zapestju. Z nakupom kupec prispeva v sklad za gradnjo novega doma. Večnamenske rute so po novem ob majicah, ki so že dlje časa v prodaji, na voljo tudi v pisarni Turistično informativnega centra Mozirje. 


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.