banner-728-90
Oglas
menu
Med osvajanje veščin na taborjenju sodi tudi znanje o oživljanju ponesrečenca. (Foto: Matej Verbuč)  Med osvajanje veščin na taborjenju sodi tudi znanje o oživljanju ponesrečenca. (Foto: Matej Verbuč)

21. taborjenje na Lazah: Taborniki preverili med letom pridobljene veščine in znanje


Marija Šukalo, 26.7.2020 16:17:00

Počitniški čas so taborniki Rodu Sotočje Nazarje izkoristili za bivanje v naravi. Pripravili so taborjenje na svojem tabornem prostoru na Lazah. Štirideset udeležencev je upoštevalo navodila za zajezitev novega koronavirusa. Tako so dneve zaznamovali razkuževanje rok pred vstopom v zaprte prostore, izvajanje dejavnosti v majhnih skupinah, redno razkuževanje sanitarij in skrbno spremljanje njihovega zdravstvenega stanja.


 


GOZDOVNIKI IN GOZDOVNICE USPEŠNO PRESTALI BIVAKIRANJE


Da so starejši taborniki, gozdovniki in gozdovnice, dokazali svojo vzdržljivost, so se še pred taborjenjem podali na bivakiranje. Tako so preživeli močan naliv in en večer prespali na seniku na eni od kmetij blizu prelaza Lipa ter se naslednji dan podali proti Čreti, kjer so uspeli postaviti bivak za spanje. Tretji dan so se pridružili mlajšim tabornikom, medvedkom in čebelicam, na Lazah.


 ogenj


»Večni ogenj« ni ugasnil skozi celotno taborjenje. (Foto: Matej Verbuč)


 


NOČNA STRAŽA, KRAJA ZASTAVE, TABORNIŠKI KRST


»Na taborjenju tabornik preveri znanja in veščine, ki jih je osvojil tekom leta na vodovih srečanjih. Tako so se mlajši izkazali v poznavanju rastlin, izdelavi vodovih kotičkov, lokostrelstvu in orientaciji po zvezdah. Starejši so obnovili znanje o vozlih in vezavah ter izdelali več pionirskih objektov. Poleg tega so se izkazali pri pripravi in vzdrževanju večnega ognja in izklesali dva totema, ki nam od zdaj naprej krasita taborni prostor,« je povedal vodja tabora Dejan Ugovšek. Dodal je, da so med bivanjem v naravi brez mobilnih naprav ohranili večletno tradicijo taborniških šeg in navad, kot so nočna straža, kraja zastave, petje ob ognju, preskok v višjo starostno skupino, taborniški krst in še mnoge druge.


 


krst


Novinci so bili s taborniškim krstom sprejeti med tabornike. (Foto: Matej Verbuč)


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.