banner-728-90
Oglas
menu
Brez besed, Pesem najraje sama, Mlade oči, Orion, Poletna noč so le delček programa, ki sta ga pripravila Urška Bider in Franjo Jurovič. (Foto: MŠ)  Brez besed, Pesem najraje sama, Mlade oči, Orion, Poletna noč so le delček programa, ki sta ga pripravila Urška Bider in Franjo Jurovič. (Foto: MŠ)

Pevka Urška Bider in kitarist Franjo Jurovič predstavila Ščepec pozabljenih melodij na Rečici ob Savinji


Marija Šukalo, 26.7.2020 13:38:00

Pevka Urška Bider in kitarist Franjo Jurovič sta na Rečici ob Savinji pripravila glasbeni večer nostalgije. V Centru za družine Medgen hiša sta obudila zlate čase slovenske popevke in tako »pričarala« Ščepec pozabljenih melodij. V program sta poleg slovenskih umestila tudi nekatere angleške popevke.


 


ČEZ ZELENE TRATE TUDI NA YOUTUBU


Brez besed, Pesem najraje sama, Mlade oči, Orion, Poletna noč so le delček programa, ki sta ga pripravila. Priredila sta tudi Avsenikovo Čez zelene trate. Slednjo sta posnela in jo je moč slišati tudi na Youtubu. Nekdanji »šankrokovec« je zvest kitari že od svojih najstniških dni. To je v preteklosti poučeval na Univerzi za tretje življenjsko obdobje, za hobi pa je igral na ulicah po večjih in manjših krajih po Sloveniji.


 


SODELUJETA SKORAJ DESETLETJE IN POL


Bidrova je pevsko znanje nabirala v nazarski glasbeni šoli pri Kristini Šuster Uršič, javnost pa jo je spoznala kot pevko vokalne zasedbe Sončnice. Trenutno je okupirana s pisanjem diplomske naloge. Končuje namreč študij delovne terapije. Glasbeno sodelovanje Bidrove in Juroviča se je pričelo naključno pred skoraj desetletjem in pol. V tem času sta nastopala na različnih dogodkih in prireditvah sprva za otroke, sedaj pa za odraslo publiko. V času epidemije novega koronavirusa sta razveselila prenekaterega stanovalca domov starejših občanov po Sloveniji z nastopi pred domovi.


praznina-30x30px
 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.