banner-728-90
Oglas
menu
V Mozirskem gaju ne bodo pripravili tradicionalne poletne razstave cvetja, pač pa vabijo v park prav vsak dan. (Foto: MG)  V Mozirskem gaju ne bodo pripravili tradicionalne poletne razstave cvetja, pač pa vabijo v park prav vsak dan. (Foto: MG)

Poletna cvetlična razstava v Mozirskem gaju malo drugače


IS, 24.7.2020 14:30:00

Mozirski gaj je tudi to poletje cvetoč. Ker zaradi omejitev in navodil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa avgusta ne bodo mogli organizirati tradicionalne poletne razstave cvetja, bodo popestrili vikende in posamezne dneve skozi vse poletje. Posebne kulinarične dogodke v parku cvetja že zdaj skoraj vsak vikend pripravlja Kmečka hiša.


 


VABIJO NA VOŽNJO S PONYJEM


Kot novost v sodelovanju z družbo Turna ponujajo vožnjo po Gaju s kolesom pony. Obiskovalce vabijo, naj posnamejo fotografijo s ponyem v parku. Tisti, ki bo poslal fotografijo na gaj.pony@gmail.com in bo prejela največ všečkov na njihovi FB strani, bo lahko oktobra to kolo odpeljal domov.


 


mozirskigaj-nagradna-igra-pony


Glavni dobitek nagradne igre v Mozirskem gaju je kolo Pony. (Foto: arhiv Mozirskega gaja)


 


BOGATEJŠI ZA VISOKO GREDO


V Mozirskem gaju imajo po novem visoko gredo iz programa Eksenales, ki so jo priskrbeli pri podjetju Xena. V njej so zasadili paradižnik, okrasni ohrovt, baziliko, rožmarin, kolerabo in zeleno papriko. Dvignjene ali visoke gredice so postale priljubljen način obdelave vrta.


 


visoka-greda-mozirski-gaj


V visoki gredi rastejo številna zelišča in zelenjavne sadike. (Foto: arhiv Mozirskega gaja)


 


 

MehaM
Oglas
-->
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.