banner-728-90
Oglas
menu
Mojca Semprimožnik je prejela dobrote Brinečevega kmečkega mlina. (Foto: osebni arhiv)  Mojca Semprimožnik je prejela dobrote Brinečevega kmečkega mlina. (Foto: osebni arhiv)

Mojca Semprimožnik je dala svojim talentom prosto pot


Štefka Sem, 24.7.2020 11:45:00

Mojca Semprimožnik iz Gornjega Grada se je rodila s čopiči, barvami in drugim ustvarjalnim materialom v rokah. Je močna in nepremagljiva, saj je vsem svojim talentom dala prosto pot in prednost pred redno službo in v narekovajih varnemu življenju. Pogum ji daje tudi veda, v katero se poglablja že nekaj let, to je djotiš.


 


SLIKARKA, KREATORKA, ROKODELKA


Že od malega je lepo slikala, risala in pisala, sledila je poezija in proza. Sedaj piše kratke zgodbe za otroke, tudi odrasle. Pred leti se je preživljala s šivanjem. Imela je trgovino v Mozirju, kjer je kreirala in šivala svečane obleke. Zbrala je pogum in se prijavila na izbor za večerno kreacijo za mis Slovenije in bila nagrajena. Kasneje je naredila še veliko posebnih kreacij. Ustvarjala je tudi kostume za razne performanse in predstavitve v obliki plesno glasbenih spektaklov. Izdelovala je nakit, kvačkala in se ukvarjala z gledališčem.


 


ŽENSKA FIGURA S SPOROČILOM


Najraje od vsega slika, to počne že dvajset let. Začela je v društvu Gal in se nato izobraževala pri dveh akademskih slikarjih. Razstavljala je tako v domačem Šteklu kot v drugih galerijah in prostorih. Njen najljubši lik je ženska figura, ki s sabo nosi neko sporočilo. Uživa v slikanju mandal, kar je zanjo zelo sproščujoče. Ob njihovem ustvarjanju lahko razmišlja tudi o umetnosti življenja.


 


V ISKANJU SEBE


Po poklicu je ekonomski tehnik. Zaposlena je bila tudi v DEOS Centru starejših Gornji Grad, kjer je najraje na delovnih terapijah ustvarjala s starejšimi. Ko se je njena služba omejila le na delo v pisarni in finance, se je vprašala, ali želi svoje dragoceno življenje preživeti v delu, ki je ne izpopolnjuje, ali naj zaživi po svojih željah. Sprejela je pogumno odločitev in zapustila varno delovno mesto. Odločila se je spoznati sebe in življenje z druge plati.


 


ASISTENTKA IN TERAPEVTKA


Mojca je djotiš študirala na Inštitutu Izaq v Ljubljani, kjer je po končanem študiju dobila mesto asistentke. K diplomi je letos spremljala dve študijski skupini. Dela tudi kot djotiš terapevtka. Vzporedno se je posvetila učenju o življenju; kako razumeti sebe, kako vzpostaviti dobre odnose, kako najti poslanstvo, kako prepoznati danosti in jih v polnosti zaživeti. Sedaj že samostojno predava in na te teme pripravlja delavnice.


 


MODROST O ŽIVLJENJU


Djotiš je, na kratko, modrost o življenju. Odgovarja na vprašanja o odnosu do sebe, o medsebojnih odnosih, kako živeti talente, kako izkoristiti svoje potenciale. Gre za vedo, ki je dosegla nivo modrosti razumevanja življenja na način, ki prinaša zavedanje moči svobodne volje in prepletenosti človeka z naravnimi ritmi. Uči, da smo veliko več, kot mislimo, a hkrati veliko manj od tega, dokler se v spoštovanju ne priklonimo življenju; inteligenci narave, sočloveku in predvsem, dokler se ne naučimo spoštovati sebe in svojih danosti.


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.