banner-728-90
Oglas
menu
Mozirski planinci so v zadnjih letih temeljito obnovili kočo. (Foto: Benjamin Kanjir)  Mozirski planinci so v zadnjih letih temeljito obnovili kočo. (Foto: Benjamin Kanjir)

Mozirska koča na Golteh ima novo oskrbnico


Benjamin Kanjir, 24.7.2020 5:48:00

Mozirska koča na Golteh je last Planinskega društva Mozirje. Zadnja leta jo je imela v najemu družba Golte, ki upravlja s hotelom Golte in pripadajočo infrastrukturo. Z letošnjim majem so kočo vrnili nazaj društvu, planinci pa so odtlej iskali novega najemnika oziroma najemnico. To je postala Alenka Vetrih iz okolice Velenja.


 


NAJEMNICA PREJ DELALA NA URŠLJI GORI


Mozirski planinci so v zadnjih letih temeljito obnovili kočo. Prenovili so notranjost, izvedli energetsko sanacijo, v lanskem letu so uredili še izolacijo zunanjosti in fasado. Z željo, da bi koči vrnili dobro ime, ki se je v zadnjih letih izgubljalo, so začeli iskati osebo, ki bi to storila. Konec maja so objavili razpis za najemnika. Nanj se je prijavilo več zainteresiranih, s katerimi je vodstvo društva opravilo razgovore. Odločili so se, da mesto najemnice dodelijo Alenki Vetrih. Slednja je prej delala v planinskem domu na Uršlji gori, kjer je dodobra spoznala delo, ki ga je sedaj prevzela.


 


KOČA ODPRTA VSE DNI V LETU


Oskrbništvo je bila njena dolga želja in izziv, zato se je prijavila na razpis. Tako je Mozirska koča, odslej Mozirska koča pr' Lenčki, stopila na novo pot. Z močno ekipo bo Alenka skrbela za dobro počutje obiskovalcev in pestro kulinarično ponudbo. Vsak dan bodo na voljo različne enolončnice, štruklji s sadnimi dodatki, kosila po naročilu, narezki, žganci, kislo mleko in še marsikaj. V koči je na voljo tudi 60 prenočišč. Odslej bo ponovno odprta tako, kot je bila pred časom, torej vse dni v letu.


 


MESTO PREDSEDNIKA PREVZEL BOŠTJAN GOLIČNIK


Z željo po zamenjavi vodstva so se člani Planinskega društva Mozirje zbrali na izrednem občnem zboru, ki je potekal v prostorih Kulturnega doma Mozirje. Odgovorno mesto predsednika so zaupali Boštjanu Goličniku, ki bo odslej s svojo mladostno zagnanostjo, natančnim pristopom do dela, skupaj s pomočjo sodelavcev poskrbel za boljše čase društva.


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.