banner-728-90
Oglas
menu
Zaradi ponovne zaostritve ukrepov za preprečitev širjenja covid-19 so se na Občini odločili, da razpis za izvedbo razveljavijo in letošnjo prireditev odpovedo. (Foto: luce.si)  Zaradi ponovne zaostritve ukrepov za preprečitev širjenja covid-19 so se na Občini odločili, da razpis za izvedbo razveljavijo in letošnjo prireditev odpovedo. (Foto: luce.si)

Odpovedan program Lučkega dneva


Marija Lebar, 23.7.2020 10:30:00

Na Občini Luče se je sestala komisija, zadolžena za pripravo programa etnografsko kulturne prireditve Lučki dan. Sodelovanje na dogodkih v okviru prireditve je prijavilo kar nekaj domačih društev. Zaradi ponovne zaostritve ukrepov za preprečitev širjenja covid-19 so se po tehtnem premisleku odločili, da razpis za izvedbo razveljavijo in letošnjo prireditev odpovedo.


 


Zahtevam Nacionalnega inštituta za javno zdravje bi težko zadostili. Sem sodita zlasti primerna razdalja med udeleženci in popis pomembnih osebnih podatkov vseh, ki bi na prireditvah sodelovali. Župan Ciril Rosc je ob tem dejal: »Pomembno je, da čuvamo zdravje in se letos prireditvi odpovemo. Je pa občina pripravljena ponuditi podporo posameznim prirediteljem, če bi ti želeli izvesti svoj program v skladu s predpisanimi zahtevami.«


 


Za nedoločen čas so odložili tudi slavnostno sejo ob občinskem prazniku in podelitev priznanj. Če jeseni položaj tega ne bo omogočal, bodo priznanja podelili na slovesnosti prihodnje leto.


 

MehaM
Oglas
-->
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.