banner-728-90
Oglas
menu
Ivica Orešnik: »Smo LAS, ki ima odobrenih največ projektov sodelovanja. (Foto: Marija Lebar)  Ivica Orešnik: »Smo LAS, ki ima odobrenih največ projektov sodelovanja. (Foto: Marija Lebar)

LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline dobila zeleno luč še za dva projekta


Marija Lebar, 21.7.2020 6:09:00

V začetku julija so bili na Zavodu Savinja obveščeni, da sta zeleno luč s strani Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja dobila še dva projekta, ki ju je na javni razpis prijavila LAS Savinjske in Šaleške doline (ZSŠD).


 


Gre za vlogi Čebela BERE med! in Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Sicer trenutno na sedežu LAS poteka ocenjevanje projektnih predlogov, prispelih na 3. javni poziv LAS. Rezultati bodo znani konec poletja.


 


ČEBELARSKI KOTIČEK IN NAKUP OPREME


V prvem projektu sodelovanja so vključene tri občine, to so Šmartno ob Paki, Mozirje in Ljubno, Knjižnica Velenje z izvedbo v Šmartnem ob Paki ter Osrednja knjižnica Mozirje. Svoje delo v obliki prispevka v naravi prispevajo tudi čebelarji združeni v okviru Čebelarske zveze SA-ŠA. Gre za nakup opreme in popestritev aktivnosti z vsebinami v omenjenih knjižnicah, med drugim bo izdelan čebelarski kotiček, ki bo prenosen in bo gostoval v partnersko sodelujočih LAS-ih. V projektu sodeluje pet partnerskih LAS-ov iz Slovenije.


 


MREŽA VODNIH POTI


V drugem projektu sodelujejo občine Ljubno, Luče in Solčava. V tem okviru bo izvedena analiza vode nekaterih vodnih virov, digitalno bo predstavljena pot po Kamniško-Savinjskih Alpah, pilotno bo izvedeno izobraževanje za sommelierja okuševalca vode, obnovljena bo fontana in pitnik vode v naselju Luče … Pri projektu sodelujejo trije LAS-i iz Slovenije in eden iz avstrijske južne Koroške.


 


VEČ KOT POL MILIJONA DODATNIH SREDSTEV


Skupaj je LAS ZSŠD vključeno z novima potrditvama pridobila na naše območje preko projektov sodelovanja malo več kot pol milijona dodatnih sredstev. Direktorica Zavoda Savinja Ivica Orešnik je povedala: »Do sedaj smo izvajali skupaj šest takšnih projektov, sedaj bo skupaj osem projektov sodelovanja. Od enega smo odstopili, v štirih primerih smo bili neuspešni s prijavo. Smo LAS, ki ima v Sloveniji po številu odobritev največ projektov sodelovanja. To so dodatna sredstva na območju, česar smo seveda zelo veseli.«


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.