banner-728-90
Oglas
menu
Foto: MŠ  Foto: MŠ

Županja Rečice Ana Rebernik: »Skupaj bomo zmogli!«


Nastasja Kotnik, 18.3.2020 18:01:00

Županja Občine Rečica ob Savinji Ana Rebernik povzema nujne ukrepe, ki so jih na podlagi državnih priporočil v občini povzeli za preprečevanje širjenja koronavirusa.

»V petek, 13. marca, smo se v okviru občinske uprave dogovorili glede ukrepov, nujnih za naše zdravje in potek dela. Potem smo sklicali sestanek s poveljnikom občinskega štaba Civilne zaščite, skupaj z ravnateljema vrtca in šole. Takoj smo aktivirali občinski štab Civilne zaščite in se dogovorili glede organizacije dežurstev v šoli in vrtcu, ki sta zaprli svoja vrata s ponedeljkom 16. marca.

V ponedeljek smo sprejeli sklep, da zaposleni v občinski upravi v tem tednu opravljamo delo od doma, zaposleni pa so dobili tudi možnost koriščenja letnega dopusta v času do konca meseca marca. Izdana je bila odredba o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa.

V torek, 17. marca, so vsa gospodinjstva v občini Rečica ob Savinji prejela letak, na katerem so zbrana priporočila o nujnosti ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ter obvestila o preskrbi ogroženih skupin občanov. Na spletni strani občine smo najbolj nujne informacije objavili že v petek, 13. marca, in jih sproti posodabljamo.

Zaprti so vsi gostinski lokali, zapirajo pa se tudi obrati malega gospodarstva. V kolikor bi se pojavil primer okužbe s strani zaposlenih v nujno potrebnih službah zdravstvenega doma, gasilskih enotah …, smo poskrbeli za varstvo njihovih otrok s prostovoljci, zaposlenimi v šoli in vrtcu na Rečici ob Savinji. V varstvo bodo sprejeti le otroci, katerih starši bodo imeli potrdilo delodajalca o nujnosti tega ukrepa.

S pomočjo občinske organizacije Rdečega križa smo organizirali dostavo prehranskih artiklov in toplih obrokov na dom starejšim, bolnim in osamelim občanom, ki nimajo sorodnikov v naši občini. Za kuhanje obrokov smo dogovorjeni z Gostilno Markelj »Pri Metodu«, tel. št. 040 735 777. Potrebno je predhodno naročanje števila obrokov in upoštevanje varnostnih ukrepov za preprečevanje okužbe.

Opažam, da so občani sorazmerno disciplinirani in se ne zbirajo v skupinah, kar je pohvalno, žal pa so bile ob koncu preteklega tedna polne še vse gostilne in trgovine, kar je vredno graje. Zaradi tega bo najbolj kritičen čas spremljanja porasta okužb tja do konca meseca marca. Upam na najboljši izid.

V telefonskih pogovorih s posameznimi občani opažam tudi panične reakcije, zato prosim vse občane za zdravo presojo, strpnost in strogo upoštevanje navodil, podanih s strani pristojnih. Lahko se zgodi, da boste ravno vi in/ali vaš sosed okuženi, zato nikogar ne smete in ne morete obsojati. Virus je agresiven in ne izbira.

Ob tej priložnosti se še posebej zahvaljujem poveljniku občinskega štaba Civilne zaščite Miranu Kreflu za odzivnost in konstruktivnost, gasilcem za pripravljenost, vsem prostovoljcem pa za nesebično pomoč, ki jo nudijo, čeprav so tudi sami izpostavljeni okužbam.

Skupaj bomo zmogli. Ostanite zdravi!«


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.