banner-728-90
Oglas
menu
V Ljubljani so počakali s košnjo dokler niso rastline odcvetele. (Foto: arhiv ČZS)  V Ljubljani so počakali s košnjo dokler niso rastline odcvetele. (Foto: arhiv ČZS)

Čebelarska zveza Slovenije v akcijo za cvetoče rastline


Nastasja Kotnik, 18.7.2020 10:10:00

Čebelarska zveza Slovenije je na vse slovenske občine poslala dopis s katerim želijo lokalne skupnosti spodbuditi k temu, da zelenice ob poteh, parkih in drugod kosijo pozno in tako rastlinam pustijo čas zacveteti. To bi pomagalo tako čebelam, kot tudi divjim opraševalcem saj bi na teh cvetovih dobile vsaj nekaj hrane v obliki nektarja in cvetnega prahu.


 


Dober primer prakse je občina Ljubljana, kjer so letos na določenih zelenih površinah počakali s košnjo toliko časa, da so rastline odcvetele, zraven pa so za potrebe informiranja ljudi o akciji postavili tudi table z napisi »Pokosili bomo, ko se bodo čebele najedle«.


 


S Čebelarske zveze Slovenije so še sporočili, da je njihova želja, da bi vzoru občin sledili tudi prebivalci in bi svoje vrtove in zelenice obdelovali tako, da bo na njih cvetje in ne le zelena »puščava« takoj ob tleh pokošene trave.


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.