banner-728-90
Oglas
menu
V preteklih dveh mesecih je bilo vodstvo družbe Hisense Gorenje osredotočeno na povečanje prodaje, pospešek spletne prodaje in e-poslovanja. (Foto: arhiv podjetja)  V preteklih dveh mesecih je bilo vodstvo družbe Hisense Gorenje osredotočeno na povečanje prodaje, pospešek spletne prodaje in e-poslovanja. (Foto: arhiv podjetja)

V Gorenju junij prvi dobičkonosni mesec leta 2020


Nastasja Kotnik, 17.7.2020 13:52:00

V zadnjih tednih so v Gorenju pridobili večje število naročil za avgust, september in oktober. Povečana naročila so dobra novica za podjetje in njegove zaposlene in so rezultat številnih pravočasnih ukrepov, ki jih je vodstvo sprejelo za okrepitev poslovanja, za prilagajanje razmeram, ki so posledica pandemije koronavirusa ter za izboljšanje poslovnih rezultatov. Vsi ti ukrepi so prinesli pozitiven preobrat, saj je bil junij prvi dobičkonosni mesec v tem letu.


 


Kljub temu poslovni rezultat ob polletju ostaja negativen, prav tako razmere na trgih še naprej ostajajo negotove in nestabilne, tako zaradi ekonomskih posledic pandemije Covid-19, kot zaradi njenega drugega vala.


 


V podjetju pravijo, da tako kot oni sami, niti širše poslovno okolje doslej še nikoli ni bilo soočeno s tako nepredvidljivimi in hitro spremenljivimi okoliščinami, katerih trajanja ni mogoče napovedati. Vodstvo Hisense Gorenje se je zato odločilo, da bodo zaradi spremenjenih poslovnih okoliščin v proizvodnem podjetju Gorenje, d. o. o., za izboljšanje delovne učinkovitosti uporabili mehke metode.


 


Skupina Hisense Europe je konec aprila letos zaradi močnega padca naročil in prihodkov kot posledice pandemije koronavirusa ter posledičnega predvidenega negativnega rezultata v prvem polletju 2020 sprejela vrsto kriznih ukrepov za ublažitev izpada prihodkov, vključno z namero razreševanja presežnih delavcev v štirih družbah v Sloveniji. V preteklih dveh mesecih je bilo vodstvo družbe Hisense Gorenje tako osredotočeno na povečanje prodaje, pospešek spletne prodaje in e-poslovanja, v podjetju spreminjajo poslovne modele, zmanjšujejo stroške in še naprej povečujejo proizvodno učinkovitost. Kot pravijo, so vse te operativne spremembe nujne za dolgoročno preživetje družbe ter zagotavljanje delovnih mest v sedanjih nepredvidljivih in povsem novih okoliščinah, povezanih s koronavirusom, s katerimi se spopada gospodarstvo na globalni ravni.


 


V družbi so odločeni, da bodo pozitivni trend iz junija ohranili tudi v prihodnjih mesecih, tako da bodo nadaljevali s pravimi ukrepi: osredotočanjem na kupce, prave izdelke in poslovno odličnost.


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.