banner-728-90
Oglas
menu
Katja Mihalinec je tri sezone igrala za enega najuspešnejših odbojkarskih klubov v Sloveniji, Calcit Volley iz Kamnika. (Foto: osebni arhiv)  Katja Mihalinec je tri sezone igrala za enega najuspešnejših odbojkarskih klubov v Sloveniji, Calcit Volley iz Kamnika. (Foto: osebni arhiv)

Odbojkarica Katja Mihalinec iz Mozirja bo kariero nadaljevala pri OK SIP Šempeter


Marija Šukalo, 18.7.2020 6:00:00

Sestri Mihalinec sta prav poseben športni par. Starejša Maja je atletinja, sprinterka in trenutno najhitrejša Slovenka, sedem let mlajša Katja pa odbojkarica. To ne preseneča, saj sta se v mladosti s tem športom ukvarjala tudi njuna starša.


 


V BRASLOVČAH IGRALA PET SEZON


Katja je odbojkarsko zgodbo začela v mozirskem odbojkarskem klubu in se kmalu odločila za prestop v Ženski odbojkarski klub Braslovče, kar je bila ena izmed ključnih in najbolj pravilnih odločitev v njeni bogati odbojkarski karieri. V Braslovčah je igrala pet sezon in bila članica kadetske in mladinske reprezentance Slovenije v času, ko je ta osvojila naziv evropskih podprvakinj. Po koncu srednje šole se je odločila za študij fizioterapije v Ljubljani in podpisala pogodbo za odbojkarski klub Volleybal Ljubljana. Po uspešni sezoni je napredovala v enega izmed najuspešnejših klubov v Sloveniji, Calcit Volley iz Kamnika, kjer je igrala tri sezone.


 


NAJBOLJŠA SPREJEMALKA TURNIRJA V SEZONI 2018/2019


»Po sezoni v Ljubljani sem prejela prvo povabilo v slovensko člansko odbojkarsko reprezentanco in bila njen del dve poletni sezoni. A ker usklajevanje reprezentančnih obveznostih in študija ni bilo več mogoče, sem se odločila, da se posvetim študiju. Tako sem reprezentanco zadnjič zastopala na sredozemskih igrah v Tarragoni pred dvema letoma,« je povedala Mozirjanka, ki si je v treh letih igranja v Kamniku pridobila veliko izkušenj z igranjem na najvišjem nivoju tako ženske odbojke v Sloveniji kot tudi v srednjeevropski ligi Mevza in evropskem pokalu Cev. S Kamničankami je v sezoni 2018/2019 osvojila naslov državnih prvakinj, izbrana pa je bila tudi za najboljšo sprejemalko zaključnega turnirja.


 


katja-mihalinec


Katja Mihalinec bo svojo odbojkarsko pot nadaljevala v Spodnji Savinjski dolini. (Foto: osebni arhiv)


 


VERJAME, DA BODO KONKURENČNE V SAMEM VRHU SLOVENSKE LESTVICE


Obdobje po prvem koronskem valu je v njeni karieri zopet prineslo spremembe. Po pridobitvi naziva državnih prvakinj v sicer nedokončani sezoni 2019/2020 se s kamniškim klubom za nadaljnje sodelovanje ni uspela dogovoriti. Svojo odbojkarsko pot bo tako nadaljevala v Spodnji Savinjski dolini, igrala bo za odbojkarski klub SIP Šempeter. »Nove sezone se že veselim in menim, da bomo konkurenčne v samem vrhu slovenske lestvice. Obenem si želim, da bi lahko sezono, ki se bo letos začela že nekoliko prej – septembra in ne kot običajno v oktobru, lahko odigrale normalno brez morebitnih premorov zaradi novega koronavirusa.«


 

MehaM
Oglas
-->
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.