banner-728-90
Oglas
menu
Nova ureditev bo izboljšala prometno pretočnost, lažji pa bo tudi dostop za interventna vozila. (Foto: Pixabay)  Nova ureditev bo izboljšala prometno pretočnost, lažji pa bo tudi dostop za interventna vozila. (Foto: Pixabay)

Od danes naprej parkiranje na Veliki planini plačljivo


Nastasja Kotnik, 17.7.2020 10:06:00

Kot smo pred dnevi že poročali, bo od danes naprej potrebno na parkiriščih na Veliki planini plačati parkirnino. Določen del sredstev, ki jih bodo zbrali s parkirninami, bodo namenili vlaganju v razvoj območja Velike planine. Obiskovalci (teh je bilo lani avgusta rekordnih 70.000) bodo lahko svoje avtomobile parkirali na urejenih in označenih parkiriščih od Kranjskega Raka proti Veliki in Mali planini. 


 


Velika planina je sicer ena najbolj priljubljenih turističnih točk v Sloveniji. Zaradi prometne obremenjenosti in neustreznega parkiranja so na na Občini Kamnik odločili, da bodo zadeve uredili in s tem pripomogli k večji urejenosti območja.


 velika-planina-zemljevid


Zemljevid, na katerem so razvidne lokacije urejenih parkirišč. (Foto: Velika planina d.o.o.)


 


NAČINI PLAČILA IN CENE


Parkiranje na petih označenih parkiriščih (Jelšev konfin, na Kisovcu, Rakove ravni, Ušivec in Mačkin kot) je možno plačati na križišču pred parkiriščem na Rakovih ravneh. Plačilni listek ali letno dovolilnico je nato treba namestiti na vidno mesto pod vetrobransko steklo.


 


Plačilo je možno tudi preko poslanega SMS sporočila. Na vseh označenih parkiriščih so na informacijskih tablah objavljena navodila za plačevanje parkiranja preko SMS sporočila z registrsko številko vozila. Če mobilni signal ne bi dopuščal poslati sporočila, bo to mogoče storiti tudi stran od parkirišča, kjer bo signal na voljo. Plačilo preko SMS sporočila bo zabeleženo v aplikaciji in preverjeno preko seznama. Plačilo parkirnine za avtobuse trenutno še ni možno preko SMS sporočila.


 


Cenik parkiranja:


Višina dnevne parkirnine (24/7):


– motorno kolo 5 evrov,


– osebni avtomobil 7 evrov,


– kombi ali avtodom 20 evrov,


– avtobus ali minibus 50 evrov.


 


Višina letne parkirnine:


– motorno kolo 25 evrov,


– osebni avtomobil 35 evrov,


– kombi ali avtodom 100 evrov,


– avtobus ali minibus 250 evrov.


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.