savinjske novice
Oglas
menu
Otroke je v tednu letovanja vsak dan pričakal pester program, ki se je začel z jutranjim zborom in posebno himno projekta Pričarajmo nasmeh »Danes je moj dan, naj ostane sončen nasmejan«. (Foto: Matjaž Očko)  Otroke je v tednu letovanja vsak dan pričakal pester program, ki se je začel z jutranjim zborom in posebno himno projekta Pričarajmo nasmeh »Danes je moj dan, naj ostane sončen nasmejan«. (Foto: Matjaž Očko)

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh omogočil počitnice ob morju otrokom iz SAŠA regije


Nastasja Kotnik, 16.7.2020 5:52:00

Teden dni nepozabnih morskih doživetij je v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh zaključila prva skupina 141 otrok iz Koroške, Šaleške in Savinjske regije ter Štajerske. V tednu dni so animatorji zanje pripravili pester program, kjer so se vrstile ustvarjalne delavnice, športne in zabavne aktivnosti, poučne urice in predvsem sproščeno druženje s prijatelji. Druga skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjem tednu.


 


V Tušu bodo v letu, ko praznujejo 18. let projekta, poletne počitnice polepšali že skoraj 9000 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letos bodo 400 otrokom zagotovili tudi šolske potrebščine za novo šolsko leto.


»250 otrokom bomo omogočili morske počitnice, 400 jih bo prejelo prepotrebne šolske potrebščine za novo šolsko leto. Želimo si, da bodo naše napore prepoznali tudi drugi in tako pomagali najmlajšim članom naše družbe, ki v teh spremenjenih razmerah pomoč še kako potrebujejo,« je povedala vodja projekta Anja Marjetič iz Tuša, kjer večino svojih družbeno odgovornih projektov že vrsto let namenjajo predvsem otrokom in mladostnikom.


 


Otroke, ki se v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh odpravijo na letovanje, vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije skupaj z regionalnimi centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah in območnimi združenji Rdečega križa Slovenije.


 


V prvem terminu dobrodelnega projekta je na Debelem rtiču letovalo 141 otrok iz Koroške (Radlje ob Dravi, Dravograd, Ravne, Slovenj Gradec), Šaleške (Velenje), Celjske (Celje, Žalec, Mozirje, Laško, Šmarje pri Jelšah in Šentjur) in Štajerske regije (Ormož, Lenart, Ptuj, Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice). Naslednja skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjih tednih.


 


Otroke je v tednu letovanja vsak dan pričakal pester program, ki se je začel z jutranjim zborom in posebno himno projekta Pričarajmo nasmeh »Danes je moj dan, naj ostane sončen nasmejan«. Otroci so prvič pridobivali ali nadgrajevali svoje plavalno znanje. Animatorji so jim pripravili tudi štafetne in družabne igre, lov za zakladom, vodna štafeta, šola nogometa in ustvarjalne ter poučne delavnice, kjer so spoznavali lepote gledališča, likovnega ustvarjanja, posebnosti morske obale in vinogradov. Ob koncu vsakega dneva so se zabavali na tematskih večerih, prežetih s plesom, zabavo in petjem. Prav poseben dan je bil torek, ko so se otroci in vzgojitelji družili na Rimskem dnevu ter spoznavali posebnosti naše zgodovine, nato pa so skupaj z zdravstvenimi delavci spoznavali pomen zdravja, športa, higiene in zdrave prehrane.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.