banner-728-90
Oglas
menu
Sedem od 47 kolesarjev, preizkušenih z alkotesti, je kolesarilo pod vplivom alkohola. (Foto: arhiv PU Celje)  Sedem od 47 kolesarjev, preizkušenih z alkotesti, je kolesarilo pod vplivom alkohola. (Foto: arhiv PU Celje)

Preverjanje varnosti kolesarjev, mopedistov in motoristov


Nastasja Kotnik, 15.7.2020 12:00:00

V preteklem tednu so na območju Policijske uprave Celje posebno pozornost v prometu policisti namenili varnosti motoristov, mopedistov in kolesarjev. Kontrolirali so 405 motoristov in mopedistov ter ugotovili kar 118 kršitev cestno prometnih predpisov.


 


Od 178 preizkušenih z alkotesti jih je 12 vozilo pod vplivom alkohola. Trije motoristi so vozili pod vplivom prepovedanih drog. 30 voznikov oziroma sopotnikov motornih koles in mopedov pri vožnji ni uporabljajo zaščitne čelade. Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo so štirim voznikom zasegli motorna kolesa in mopede. Zaskrbljujoče je tudi obnašanje kolesarjev v cestnem prometu. To poletje skorajda ni dneva, da ne bi poročali o njihovih poškodbah. V zadnjem tednu so pri kolesarjih zaznali 79 prekrškov. Sedem od 47 kolesarjev, preizkušenih z alkotesti, je kolesarilo pod vplivom alkohola.


 


Posledice prometnih nesreč pri voznikih enoslednih vozil so pogosto zelo hude. Lani sta na območju PU Celje v prometnih nesrečah umrla dva kolesarja in trije vozniki motornih koles. Poskrbimo, da bo letos drugače.


Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.