banner-728-90
Oglas
menu
Domači gostje predvsem raziskujejo bližnjo okolico in se razvajajo s storitvami, ki jih nudijo v Herbal Glamping resortu na Ljubnem ob Savinji. (Foto: arhiv Herbal Glamping resort)  Domači gostje predvsem raziskujejo bližnjo okolico in se razvajajo s storitvami, ki jih nudijo v Herbal Glamping resortu na Ljubnem ob Savinji. (Foto: arhiv Herbal Glamping resort)

Herbal Glamping resort na Ljubnem polno zaseden, prevladujejo slovenski gostje


Barbara Rozoničnik, 15.7.2020 5:30:00

V Herbal Glamping resortu Ljubno ob Savinji so po sproščanju ukrepov ob koncu prvega vala okužb z novim koronavirusom s 1. junijem gostom ponovno odprli svoja vrata. Ker se aktivnosti v glampingu v veliki meri izvajajo na prostem, z zagotavljanjem preventivnih ukrepov, ob že tako visokih higienskih standardih, nimajo večjih težav. Seveda letos beležijo velika odstopanja od pričakovanega, saj so sezono pričeli skoraj tri mesece kasneje, vendar je trenutno glamping polno zaseden. Prevladujejo slovenski gostje, ki koristijo turistične bone, v drugi polovici julija pričakujejo tudi več tujih gostov.


 


GLAMPING – VARNEN NAČINOV DOPUSTOVANJA


Po besedah izvršne direktorice Petre Kordiš je v danih razmerah glamping eden izmed najbolj varnih načinov dopustovanja, saj lahko vse aktivnosti, vključno z obroki, ponudijo na prostem. »Pri nas se gost odmakne od urbanega kaosa v naravo, in ravno to je nekaj, kar ga pritegne. Glamping je nekakšno nasprotje masovnega turizma, izpostavljene so drugačne vrednote,« je povedala Kordiševa.


 


 glamping-kordis


Po besedah izvršne direktorice Petre Kordiš je glamping eden varnejših načinov dopustovanja ta hip, saj skoraj vse aktivnosti izvajajo na prostem. (Foto: arhiv Herbal Glamping resort)


 


LETOS PREDVSEM DOMAČI GOSTJE


Trenutno so v glampingu nastanjeni predvsem gostje iz Slovenije, ki tam koristijo turistične bone. Kordiševo veseli, da se dober glas o resortu širi tudi med domačimi gosti in da Slovenci cenijo oddih v okrilju narave. V drugi polovici julija na idilično lokacijo na Ljubnem ob Savinji prihajajo tudi tisti gostje iz tujine, ki svojih rezervacij kljub negotovim razmeram niso odpovedovali. Po besedah direktorice je letošnji utrip v glampingu nekoliko drugačen, saj so bili v preteklosti vajeni aktivnih gostov iz tujine, ki resort koristijo kot izhodišče za dnevne izlete po celotni Sloveniji. Domači gostje predvsem raziskujejo bližnjo okolico ali se razvajajo s storitvami, ki jih nudijo na sami lokaciji.


 


FOREST GLAMPING RESORT OB JEZERU BLAGUŠ


Ob začetku poletja so znotraj blagovne znamke Charming Slovenia, katere lastnik je podjetnik Iztok Podkrižnik, odprli še Forest glamping resort ob jezeru Blaguš v Pomurju v Svetem Juriju ob Ščavnici. Glamping se nahaja na idilični lokaciji, kjer goste pričakuje 16 steklenih hišic in 33 lesenih dvokapnic. Pri gradnji so uporabili naravne materiale, ki so jih previdno implementirali v naravo in poskrbeli za dovršen izgled, ki se dopolnjuje s slikovito pokrajino. Na lokaciji, poleg najema supov, lesenih čolnov in vodenih vadb, nudijo izlete in obiske vinskih kleti ter oljarne, kolesarske izlete, gostje pa lahko preživijo tudi dan na kmetiji.


 


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.