banner-728-90
Oglas
menu
Počitek z malico sredi Logarskega kota. (Foto: NŠ)  Počitek z malico sredi Logarskega kota. (Foto: NŠ)

Varno v gore 2020: Številčno okrnjeni planinski pohodi, solidarnostna akcija jeseni


Jože Miklavc, 14.7.2020 9:39:00

V osrčju Kamniško Savinjskih Alp je potekala vsakoletna akcija planincev Varno v gore. Organizatorji so načrtovali tudi solidarnostno akcijo za pomoč po požaru na Okrešlju. Ta del so, zaradi najnovejših ukrepov NIJZ in vlade, prestavili na jesen. Skupina 50 planincev iz številnih društev pa je osnovno namero izvedla po programu, vendar brez končnega družabnega srečanja in izobraževalnega programa o novostih reševanja v gorah.


 


PLANINCI NA ŠTIRI LOČENE VZPONE Z ISTIM CILJEM


V lepem vremenu so se člani več planinskih društev s področja delovanja Savinjskega meddruštvenega odbora (MDO) podali na štiri pohode oz. vzpone. Prva skupina od izvira potoka Črna na Orlovo gnezdo, izvir Rinke ter planšarijo Logarski kot. Druga na Klemenčo jamo ter Strelovec, tretja na Rjavčki vrh ter četrta, časovno najzahtevnejša pot, na planino Krofička. Vse ture pa so se iztekle nazaj do izhodišča.


 


UDELEŽENCI SO SE BREZ DRUŽENJA RAZŠLI DO JESENI


Ob vrnitvi v Logarsko dolino so opravili le skupinsko fotografijo in se razšli do jeseni, ko bodo izvedli še za zdaj ne povsem dorečene aktivnosti za pomoč pri izgradnji novega planinskega doma na Okrešlju, za katero so priprave že v polnem teku. 16. tabor Varno v gore je tako, kljub vplivom drugega vala novega koronavirusa, do neke mere uspel. Zagrizeni gorniki pa bodo programe svojih društev in Savinjskega MDO nadaljevali z upoštevanjem zmanjšanega obsega skupinskih druženj ter vseh varovalnih in preventivnih ukrepov za zaustavitev ponovnega razmaha epidemije.


 


Varno v gore


Planinci so ob vrnitvi v Logarsko dolino opravili le skupinsko fotografijo in se razšli do jeseni. (Foto: JO)


 


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.