banner-728-90
Oglas
menu
Z jajci so bile obmetane stene šole, športne dvorane in glasbene šole. (Foto: VL)  Z jajci so bile obmetane stene šole, športne dvorane in glasbene šole. (Foto: VL)

Vandalizem v Nazarjah: Poslopje šole, športne dvorane in glasbene šole obmetavali z jajci


Barbara Rozoničnik, 14.7.2020 8:34:00

V dveh julijskih nočeh zapovrstjo so nepridipravi z jajci obmetavali poslopje Osnovne šole Nazarje, lotili so se tudi sten in oken športne dvorane ter glasbene šole. Poleg tega so se znesli nad pred stanovanjskim blokom v Nazarjah parkiranim avtomobilom ravnateljice OŠ Nazarje Vesne Lešnik, ki je na FB profilu delila zapis o dogodku in izrazila globoko razočaranje nad nedopustnim početjem.


 


STENA PRED GLAVNIM VHODOM V ŠOLO POPACANA


V sredo so v jutranjih urah opazili, da je nekdo v noči iz torka na sredo steno pred glavnim vhodom v šolo obmetaval z jajci. Popacana so bila tudi okna in tla pred vhodom, na tleh so ležale jajčne lupine in prazna škatla za jajca, pred vhodom v športno dvorano je bilo razbito betonsko korito za rože. Osebje se je lotilo čiščenja in pospravilo razdejanje, vendar so sledi madežev še vidne, razbito korito pa so morali odstraniti.


 


received_2590562001205415


 Popacana so bila tudi okna in tla pred vhodom. (Foto: VL)


 


AVTOMOBIL PREMAZAN Z JAJCI


V noči na četrtek se je zgodba nadaljevala. V zgodnjih jutranjih urah je bila Lešnikova obveščena, da je skupina mladih pozno zvečer »nekaj počela« okrog njenega avtomobila, parkiranega pred stanovanjskim blokom v Nazarjah. Po ogledu je ugotovila, da je bil avtomobil do polovice premazan z jajci. Ker je storilce med dejanjem zalotila stanovalka bloka in jih pregnala, večje škode na avtomobilu niso povzročili. Potrebno je bilo le temeljito čiščenje, preden bi se pločevina preveč segrela.


 


avto


Neznanec ali neznanci so se znesli tudi nad avtomobilom ravnateljice OŠ Nazarje. (Foto: VL)


 


VANDALIZEM NADALJEVALI NA ŠPORTNI DVORANI IN GLASBENI ŠOLI


Naslednji dan po prihodu v šolo je Lešnikova naletela na ponovno razočaranje, saj so se storilci tokrat lotili še sten športne dvorane in glasbene šole. Sledi obmetavanja z jajci so bile vidne tudi na senčilih šolske učilnice in oknih dvorane. Po pregledu posnetkov na varnostnih kamerah je bilo ugotovljeno, da so v poznih nočnih urah s tršimi predmeti obmetavali tudi varnostno kamero in jo poškodovali, storilcev pa ta ni zaznala, saj so dejanja izvajali izven zornega kota, ki ga pokriva.


 


roze


Pred vhodom v športno dvorano je bilo razbito betonsko korito za rože, poškodovana je bila tudi varnostna kamera. (Foto: VL)


 


POLICIJA OPRAVILA OGLED DOGODKA


Ko se je vandalizem ponovil že v drugo, je Lešnikova o dogajanju in škodi obvestila policijo, ki je opravila oglede na kraju dogodkov. Po mnenju policije gre za vandalizem, v katerega so po vsej verjetnosti vpleteni sedanji ali bivši učenci OŠ Nazarje. O dogodkih je bila obveščena tudi Občina Nazarje in upravljalec športne dvorane, podjetje Sipro. Za pomoč pri čiščenju fasade so prosili zunanje izvajalce, ki so se nemudoma odzvali, saj je bilo potrebno delo opraviti še pred hujšo sončno pripeko. Madeži in poškodbe pa so še vedno vidni in kazijo zunanji izgled.


  lesnik OS


 


Vesna Lešnik, ravnateljica OŠ Nazarje:


»Pri vsej tej zadevi ne gre zgolj za materialno škodo. To bomo tako ali drugače odpravili in sanirali. Gre bolj za to, da so takšna dejanja neprimerna, v javnosti morajo ostati tudi v prihodnje nesprejemljiva, puščajo pa grenak priokus, vzbujajo nezaupanje in odpirajo številna vprašanja. Po objavi na družabnih omrežjih sem bila pozitivno presenečena nad odzivom vseh, ki so ali so nekoč bili v bolj ali manj tesnem stiku s šolo. Oglasili so se nekateri naši bivši učenci, starši naših otrok, prijatelji in znanci, ki so z besedami podpore in ponudbo pomoči po eni strani izrazili zgražanje nad dogajanjem, po drugi pa me ponovno spomnili na to, da je, čeprav morda včasih naivna, vera v dobro v ljudeh tisto, kar šteje in kar bo ostalo moje in naše vodilo tudi v prihodnje.«


 


 

Savinjske novice
Oglas
-->
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.