banner-728-90
Oglas
menu
Občina Vransko se je odločila za ureditev posebnega prostora za raztros pepela na pokopališču. (Foto: arhiv Občine Vransko)  Občina Vransko se je odločila za ureditev posebnega prostora za raztros pepela na pokopališču. (Foto: arhiv Občine Vransko)

Na pokopališču Vransko imajo po novem grobni prostor za raztros pepela


Nastasja Kotnik, 13.7.2020 9:28:00

Na pokopališču Vransko je odslej za pokop na voljo tudi grobni prostor za raztros pepela. Če je še pred dvajsetimi leti pri pokopih prevladoval klasičen pokop s krsto, je danes prevladujoča oblika pokopa pokop z žaro.


 


Glede na spremenjene navade se je tudi Občina Vransko odločila za ureditev posebnega prostora za raztros pepela na pokopališču. Le-ta svojcem pokojnika omogoča nekoliko nižje stroške pogreba in nižje stroške ureditve ter najema grobnega prostora. Letni strošek za najem grobnega prostora znaša 10,99 evrov in vključuje letno najemnino, stroške čiščenja cvetja in sveč ter stroške rednega vzdrževanja grobnega prostora. Anonimni pokop brez napisne ploščice z imenom in priimkom pokojnika se ne zaračunava.


 


Prostor za raztros pepela je bil urejen v sklopu projekta Zunanja ureditev pokopališča Vransko, II. faza, v sklopu katerega je bila leta 2018 najprej obnovljena mrliška vežica. Vrednost celotne investicije, ki se je financirala s povratnimi in nepovratnimi sredstvi, znaša slabih 36.500 evrov.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.