banner-728-90
Oglas
menu
Akcija Gremo v hribe bo letos potekala od 11. julija do 26. septembra. Na fotografiji utrinek z enega od preteklih dogodkov pri Kosijevem domu na Vogarju. (Foto: Youtube kanal Pivovarna Laško)  Akcija Gremo v hribe bo letos potekala od 11. julija do 26. septembra. Na fotografiji utrinek z enega od preteklih dogodkov pri Kosijevem domu na Vogarju. (Foto: Youtube kanal Pivovarna Laško)

Akcija Gremo v hribe letos že enajstič zapored


Nastasja Kotnik, 11.7.2020 13:00:00

Pivovarna Laško Union že enajsto leto zapored organizira akcijo Gremo v hribe. Projekt je z leti prerasel zgolj organizacijo dogodkov in postal simbol gibanja, spodbujanja k preživljanju časa v naravi in odgovornega ter zdravega načina življenja. V preteklih letih so skupaj s pohodniki zbirali sredstva, ki so jih donirali Planinski zvezi Slovenije in lokalnim planinskim društvom. Letošnja akcija bo zaradi omejitev, povezanih s koronavirusom, malo drugačna.


 


Vsako soboto med 11. julijem in 26. septembrom boste na izbranih lokacijah lahko srečali člane Zlatorogove ekipe, se okrepčali z brezplačnim brezalkoholnim pivom Laško Zlatorog 0,0 %, spoznali športnike iz vrst rokometašev, nogometašev, smučarjev, skakalcev, deskarjev na snegu, košarkašev in biatloncev ter se vpisali v Knjigo zaveze za strpno in solidarno družbo.


 


Organizatorji so se letos odločili za sodelovanje z »Društvom za nenasilno komunikacijo (DNK)« in »SOS telefonom«. Na vseh kočah, ki bodo sodelovale v akciji Gremo v hribe, bodo postavili vpisne knjige »Knjiga zaveze za strpno in solidarno družbo«. S podpisom v knjigo bodo obiskovalci izrazili svojo podporo boljši družbi, Laško pa bo obema društvoma namenil donacijo v višini 10.000 EUR.


 


Lokacije dogajanja:


• Kosijev Dom Na Vogarju


• Dom na Smrekovcu


• Vojkova koča na Nanosu


• Šmohor


• Planinski dom Mrzlica


• Dom na Mirni gori


• Mariborska koča


• Dom na Krimu


 


Letos je bil precejšnji del planinskih koč od marca do maja zaprt. Planinske koče se zato trenutno soočajo z znatnim izpadom prihodkov, predvsem iz naslova nočitev. V Pivovarni Laško Union so se odločili, da jim skupaj s Planinsko zvezo Slovenije priskočijo na pomoč. Izdelali so plastične kozarce za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, ki jih bodo kot donacijo podarili 45 planinskim kočam po Sloveniji. Vsaka bo brezplačno prejela 2.400 spominskih kozarcev. Spominske kozarce bodo koče lahko ponujale svojim obiskovalcem s pripisom »donacija za nas«. Vsi kozarci so opremljeni z napisom posamezne koče, izkupiček od prodaje pa bo namenjen za njihovo delovanje.


 


 spominski-kozarec


Spominski kozarci, ki jih bodo brezplačno prejele planinske koče. (Foto: pzs.si)


 

MehaM
Oglas
-->
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.