banner-728-90
Oglas
menu

Poziv predsednika vlade županom


Nastasja Kotnik, 16.3.2020 19:52:00

Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je vsem županom poslal posebno obvestilo, v katerem jih poziva k sodelovanju pri uveljavljanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID19.

OBČINSKI CENTRI ZA ORGANIZACIJO VARSTVA OTROK

Predsednik vlade poziva župane, da v okviru občinskih uprav ali občinskih štabov za Civilno zaščito nemudoma oblikujejo občinski center, ki bo usklajeval povpraševanje staršev in ponudbo zdravih prostovoljcev za varovanje otrok na domu za vse, ki so nujno potrebni za delovanje v razmerah epidemije tako na državnem kot na lokalnem nivoju.

SEZNAMI PRIORITETNIH POTREB

Prvenstveno je treba tovrstno varstvo (na domu!) zagotoviti zdravnikom in medicinskim sestram, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nato nepogrešljivim delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativcem v policiji in Slovenski vojski. Od vseh naštetih institucij, ki delujejo v posameznih občinah, morajo občine pridobiti sezname njihovih prioritetnih potreb, za najbolj nujne primere varstva pa je treba angažirati proste kadre iz vrtcev, ki ne izvajajo več skupinskega varstva.

PREVERITI NAČRTE ZA DELOVANJE V IZREDNIH RAZMERAH

Predsednik vlade tudi poziva župane, da preverijo vse načrte in dopolnijo priprave na delovanje uprave in nujnih služb v občini v pogojih, ko je večina javnih institucij zaprtih, ko ni javnega potniškega transporta in ko bi lahko bila delno ali celo pomembno motena tako oskrba kot vrsta drugih dejavnosti. Pri tem morajo občinske uprave upoštevati potrebne varnostne ukrepe v pogojih epidemije, okrepiti možnosti opravljanja dela na domu in na daljavo ter pravočasno preko mehanizma Civilne zaščite zagotoviti potrebno število kompletov zaščitne opreme za vse, ki bodo možnosti okužbe najbolj izpostavljeni.

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.