banner-728-90
Oglas
menu
Vrhunec preigravanja narodnozabavnih viž je bil nastop mini orkestra pod taktirko mentorja Primoža Zvira. (Foto: MŠ)  Vrhunec preigravanja narodnozabavnih viž je bil nastop mini orkestra pod taktirko mentorja Primoža Zvira. (Foto: MŠ)

Revija harmonikarjev Primoža Zvira privabila številno občinstvo


Marija Šukalo, 30.6.2020 6:03:00

V Centru za družine na Rečici ob Savinji so se pred številnim občinstvom na reviji predstavili igralci na diatonično harmoniko pod budnim očesom in ostrim ušesom Primoža Zvira.


 


GOSTJA REVIJE TANJA PODKRIŽNIK


Nastopajoči so se predstavili s skladbami po lastni izbiri. Slišati je bilo moč tako zahtevne melodije kot enostavne, saj je znanje učencev zelo različno. Pesmi Micka Kovačeva, V dolini tihi, Čakala bom, Ne prižigaj luči so bile del programa, ki so ga predstavili učenci iz naše doline in širše. Kot gost popoldneva je zaigrala Tanja Podkrižnik, najuspešnejša Zvirova učenka, ki sedaj mentorjevo pomoč poišče le občasno. V letih igranja je posegala po številnih priznanjih.


 


ŠTEVILO LJUBITELJEV HARMONIKE RASTE


Uro preigravanja različnih viž je zaključil mini orkester z različnimi napevi. Mentor Zvir ni skrival zadovoljstva ob izvajanju polk in valčkov ter zabavnih ritmov in priredb različnih avtorjev. Povedal je, da število ljubiteljev harmonike med otroci raste. Letos je bil velik izziv vaditi in preigravati skladbe zaradi epidemije, zato je navodila za delo pogosto podajal preko različnih spletnih programov. Včasih je bilo težko uskladiti urnike in obveznosti z učenjem harmonike.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.