banner-728-90
Oglas
menu
Bojan Golob iz Nazarij je medaljo za požrtvovalnost prejel, ker je februarja letos na Krvavcu pomagal reševati mladega smučarja, ki je obvisel z 10-metrske sedežnice. (Foto: BoBo/BorutŽivulović)  Bojan Golob iz Nazarij je medaljo za požrtvovalnost prejel, ker je februarja letos na Krvavcu pomagal reševati mladega smučarja, ki je obvisel z 10-metrske sedežnice. (Foto: BoBo/BorutŽivulović)

Bojan Golob iz Nazarij od policije prejel medaljo za požrtvovalnost in hrabrost


Nastasja Kotnik, 29.6.2020 10:03:00

Na slovesnosti ob obeležitvi dneva policije v Tacnu sta generalni direktor policije Anton Travner in notranji minister Aleš Hojs najzaslužnejšim posameznikom iz vrst policije podelila najvišja priznanja. 51 posameznikom sta podelila tudi medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. 29 policistom in 22 občanom, ki so pomagali reševati življenja ljudi, pa sta podelila medalje za požrtvovalnost in hrabrost.


 


Med prejemniki so tudi vsi, ki so na Krvavcu februarja letos pomagali reševati mladega smučarja, ko je obvisel z 10-metrske sedežnice. Med njimi sta tudi Nazarčan Bojan Golob in letošnja najmlajša nagrajenka, 11-letna Kaja Bavec Žumer.


 


Občani Bojan Golob, Anže Delavec, Sila Kara, Marko Kuhar, Sandi Murovec, Marko Pahor, Lojze Selšek, Robert Slak, Jure Trebušak, Peter Urbanija, 11-letna Kaja Bavec Žumer ter policist Robert Šebenik so priznanje prejeli, ker so življenje rešili otroku, ki je, kot že rečeno, na Krvavcu zdrsnil s sedežnice.


 


Policija 27. junij kot svoj dan obeležuje v spomin na enega od bolj intenzivnih in znamenitih spopadov z agresorsko Jugoslovansko ljudsko armado (JLA) v času osamosvojitvene vojne. Pri tem sta padla dva policista, Željko Ernoić in Bojan Štumberger. Skupno je sicer za uresničitev cilja samostojne države v osamosvojitveni vojni padlo šest policistov, 14 pa jih je bilo hudo ranjenih.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.