banner-728-90
Oglas
menu
O delu Centra za družine Medgen hiša sta spregovorili županja Ana Rebernik (desno) in vodja centra Urška Selišnik. (Foto: MŠ)  O delu Centra za družine Medgen hiša sta spregovorili županja Ana Rebernik (desno) in vodja centra Urška Selišnik. (Foto: MŠ)

Dan odprtih vrat v Medgen borzi na Rečici ob Savinji


Marija Šukalo, 27.6.2020 8:56:00

Medgen borza na Rečici ob Savinji je zaokrožila pet let delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili dan odprtih vrat. O delovanju medgeneracijskega centra sta spregovorili županja Ana Rebernik in Urška Selišnik, ki preko Društva prijateljev mladine v teh prostorih zadnja tri leta izvaja vsebine Centra za družine Medgen hiša.


 


PRISTNO DRUŽENJE VSEH GENERACIJ


Rebernikova je pohvalila delo centra in poudarila, da ga obiskujejo tako domačini iz rečiške občine kot drugi udeleženci iz naše doline. V njem se odvijajo tudi prireditve društev v občini. Prepričana je, da prav omenjena ustanova poskrbi za pristno druženje vseh generacij. Selišnikova je povedala, da v življenju Medgen borze obstaja več mejnikov. Pred petimi leti je bilo v juniju uradno odprtje, a je center z aktivnostmi pričel že marca. Eden od mejnikov je bil čas, ko se je izteklo sofinanciranje iz evropskih sredstev in je občina prevzela pokrivanje stroškov dela za zaposlenega in drugih obveznosti, ki so nastali pri delovanju centra. Zadnji mejnik pa je maj pred tremi leti, ko so uspeli s prijavo na razpis ministrstva za delo.


 


SREDSTVA MINISTRSTVA ZAGOTOVLJENA DO KONCA LETA


Tako sedaj izvajajo vsebine Centra za družine, sredstva ministrstva pa so zagotovljena do konca leta. »Glede na želje in upanje ljudi verjamemo, da bomo uspešni s prijavo na razpis tudi prihodnje leto,« je med drugim povedala Selišnikova in izpostavila, da so bile vsebine centra določene ob prijavi. Tako se izvajajo izobraževane delavnice za starše in družine ter mladostnike, varstvo otrok ob urah pravljic, sobotnih druženjih in počitniških ustvarjalnicah. Ena od dejavnosti je tudi druženje za kvalitetno preživljanje prostega časa. Medgen borza tako organizira svetovanja, izobraževanja, delavnice. Osrednji del dejavnosti centra je neformalno druženje občanov v dopoldanskem času. Tedaj k njim prihajajo ljudje po različne informacije, uporabljajo računalnik in raziskujejo splet.


 


MEDGEN HIŠA POSTAJA INFORMACIJSKO SREDIŠČE


Po mnenju Selišnikove tako postajajo informacijsko središče. Center je zelo obiskan, statistični podatki za lansko leto kažejo, da se je različnih aktivnosti udeležilo več kot štiri tisoč obiskovalcev iz občine in širše, v letošnjem letu pa so kljub epidemiji do konca maja zabeležili skoraj 1.600 obiskovalcev. Tudi ob dnevu odprtih vrat je bilo moč poklepetati ob prigrizkih in kavi ter si ogledati razstavo fotografij rečiškega planinskega društva in poskusiti »rečičke umlete« »masterchefovca« Miha Robnika.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.