banner-728-90
Oglas
menu
Naslednji dnevi bodo že precej poletni. (Foto: Pixabay)  Naslednji dnevi bodo že precej poletni. (Foto: Pixabay)

Ob koncu tedna se bo prvič letos ogrelo nad 30 stopinj Celzija


Nastasja Kotnik, 26.6.2020 15:07:00

Lansko leto smo v tem obdobju doživeli že drugi vročinski val s temperaturami do 37 stopinj Celzija. Letošnje leto je s poletnimi temperaturami trenutno še precej varčno. A vse kaže, da bomo prve vroče dni dočakali že ta konec tedna, sicer kar dva tedna kasneje, kot se je to običajno zgodilo v zadnjih tridesetih letih.


 


Sobota bo sončna, nekaj oblačnosti bo le nad goratimi predeli Slovenije. Tam bo pozno popoldne in zvečer nastalo nekaj neviht. Ob jugozahodnem vetru bodo temperature marsikje dosegle in tudi presegle 30 stopinj Celzija.


 


V nedeljo bo sončno in vroče z najvišjimi temperaturami do 33 ali celo do 34 stopinj Celzija, kolikor jih pričakujemo na Dolenjskem in v Beli krajini. Zvečer bodo v krajih ob meji z Avstrijo nastale plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč na ponedeljek.


 


V prihodnjem tednu se bo čez Zahodno in Srednjo Evropo pomaknilo več front s padavinami, ki bodo občasno vplivale tudi na vreme pri nas. To pomeni, da nas čaka spremenljivo vreme z izmenjevanjem sončnih in bolj oblačnih obdobij. Občasno bo deževalo, nastajale bodo predvsem plohe in nevihte, ki bodo, kot kažejo trenutni izračuni meteoroloških modelov, pogostejše v drugi polovici tedna.


 


Izkoristite poletne temperature čez konec tedna in si privoščite kakšen sladoled ali uživanje ob/v vodi.


 


ice-1622109_640


(Foto: Pixabay)


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.