savinjske novice
Oglas
menu
Eno od žarišč novih okužb s koronavirusom je tudi Split. (Foto: Pixabay)  Eno od žarišč novih okužb s koronavirusom je tudi Split. (Foto: Pixabay)

Včeraj drugi najhujši dan za Hrvaško od začetka epidemije


Nastasja Kotnik, 26.6.2020 11:30:00

V četrtek so na Hrvaškem okužbo potrdili pri 95 ljudeh, nato pa pozno zvečer še pri dodatnih 18. Četrtek je bil tako drugi najhujši dan po številu na novo okuženih na Hrvaškem po 1. aprilu, ko je bilo potrjenih 96 okužb. Omenjenih 18 potrjenih primerov okužb v Zagrebu bodo namreč upoštevali v statistiki za petek.


 


Država se za zdaj ne zapira, ostre ukrepe na mejnih prehodih pa policisti izvajajo na mejah z državami nekdanje Jugoslavije, ne pa tudi s Slovenijo. Aktivno okuženih na Hrvaškem je 227, skupno število vseh okuženih do zdaj je 2483, za boleznijo covid-19 pa je umrlo 107 ljudi. Trenutno je največ okuženih v okolici Splita in v Zagrebu, poleg tega pa je novo žarišče tudi samostan, semenišče in nadškofija v Đakovu, v okviru katerega deluje tudi vrtec. V četrtek so v samoizolacijo poslali 133 otrok iz vrtca pa tudi njihove starše. Otroci so imeli verouk, ki so ga vodile okužene nune iz samostana.


 


V Bosni in Hercegovini so v četrtek potrdili 120 novih okužb, kar je drugo največje število od začetka epidemije. V Federaciji BiH so potrdili 57 okužb, v Republiki srbski pa 63, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Poleg tega pa v državi odmeva afera s kazenskim pregonom policista, ki je delal na meji in je v času epidemije s covidom-19 sredi marca ljudi za plačilo spuščal čez mejo na prehodu Brčko, poroča portal N1.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.