banner-728-90
Oglas
menu
Kmalu bodo dokončan tudi navigacijski stolp, ki bo visok 48 metrov, na vrhu pa bo znak švedskega pohištvenega velikana. (Foto: Pixabay)  Kmalu bodo dokončan tudi navigacijski stolp, ki bo visok 48 metrov, na vrhu pa bo znak švedskega pohištvenega velikana. (Foto: Pixabay)

Ikea v Ljubljani bo svoja vrata odprla konec leta


Nastasja Kotnik, 26.6.2020 6:01:00

Kljub epidemiji novega koronavirusa v ljubljanskem BTC okoli 200 delavcev vsak dan gradi Ikeino trgovsko središče. Trgovino so spravili pod streho, groba gradbena dela se bodo v kratkem končala. Trenutno v trgovini napeljujejo vse potrebne inštalacije. Za tem bodo postavili znameniti stolp z Ikeinim znakom.


 


Ikeina trgovina v Ljubljani bo ena najbolj trajnostnih trgovin v Sloveniji, poudarjajo Ikeini predstavniki. Skoraj vso elektriko za obratovanje bo trgovina pridelala s sončnimi celicami – na strehi jih bo imela kar 2300. Za splakovanje stranišč bodo uporabljali zbrano deževnico, z njo bodo zalivali tudi 1200 kvadratnih metrov zelenih površin.


 


V marcu in aprilu so izbirali vodstvo trgovine, glavnino uslužbencev pa bodo zaposlili pol leta pred otvoritvijo. Znano je, da Ikea za svoje zaposlene zelo dobro poskrbi. Koliko bodo v povprečju zaslužili njihovi ljubljanski uslužbenci, v Ikei niso želeli razkriti, povedali pa so, da iščejo ljudi s podobnimi vrednotami, kot jih imajo sami, da so plače zelo konkurenčne, da imajo za svoje uslužbence pokojninski sklad, zasebno zdravstveno zavarovanje, upravičeni pa so tudi do posebnega popusta v njihovih trgovinah.


 


Ikea je otvoritev ljubljanske trgovine sprva načrtovala za oktober. Glede na to, da glavnino uslužbencev zaposlijo pol leta pred otvoritvijo, lahko sklepamo, da bo po optimističnem scenariju Ikea v BTC-ju odprla svoja vrata konec letošnjega leta.


 


Končno podobo dobiva tudi infrastruktura okoli trgovine. Dostop s Šmartinske ceste je že urejen, potrebna je še zadnja preplastitev. V trgovini bosta tudi restavracija in kavarna, kjer bodo ponujali značilno švedsko hrano in tradicionalne slovenske jedi. Prostora bo za 450 obiskovalcev.


 
 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.