banner-728-90
Oglas
menu
V času krize so se izdelovanja mask lotila mnoga slovenska podjetja. (Foto: Pixabay)  V času krize so se izdelovanja mask lotila mnoga slovenska podjetja. (Foto: Pixabay)

V Zaščiti Lukač in podjetju Martise po starih tirnicah


Marija Šukalo, 24.6.2020 6:02:00

V času epidemije je bil za nabavo zaščitnih sredstev pristojen zavod za blagovne rezerve. Sedaj se nabava vrača v ustaljene tirnice, kar pomeni, da so zanjo zopet odgovorne bolnišnice in zdravstvene institucije. V času krize so opremo zagotavljala tudi nekatera slovenska podjetja. Njihove opreme je bilo le za približno pet odstotkov, ostalo je bilo kupljeno v tujini. V Združenju proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov pa so prepričani, da bi se lahko izdelovanja zaščitnih mask lotilo več slovenskih podjetjih.


 


POMEMBNA SAMOOSKRBA


Po mnenju združenja bi tako naredili korake v delno samooskrbo, ki bo pomembna za našo državo v morebitnem novem valu okužbe. V času pomankanja zaščitnih mask so se med številnimi slovenskimi izdelovalci proizvodnje le-teh lotili tudi v naši dolini.


 


V ZAŠČITI LUKAČ TEČE PROIZVODNJA ZAŠČITNIH SREDSTEV


V Zaščiti Lukač v Ljubiji so v času pandemije šivali maske za enkratno uporabo. Pri njih je sedaj po besedah predstavnice podjetja Milene Lukač delo steklo po ustaljenih tirnicah. V podjetju s skoraj četrt stoletja staro tradicijo proizvajajo zaščitna sredstva. Izdelujejo tudi oblačila iz jeansa ter konfekcijo za šport in prosti čas. Njihova novost pa je izdelava vezenin na tekstilne izdelke.


 


MAROLTOVI DELO USMERJATA V PRIMARNO DEJAVNOST


V podjetju Martise v Mozirju so zaščitne maske izdelovali iz pralnih materialov za večkratno uporabo in so bile namenjene potrošnikom. Te bodo po zagotovilu Urške in Martine Marolt izdelovali naprej, če bo povpraševanje. »Imamo tudi tkanino s certifikatom za neprepustnost bakterij, tako da smo na morebitno ponovno potrebo mask dobro pripravljeni,« sta povedali Maroltovi, ki delo ponovno usmerjata v svojo primarno dejavnost. Oblikovalki, mati in hči, se namreč ukvarjata z izdelovanjem modnih oblačil po meri za moške in ženske ter z oblikovanjem in izdelovanjem uniform za različna podjetja. V svojo ponudbo želita vključiti športna oblačila, tudi z motivi Zgornje Savinjske doline, saj so šport in naravne lepote naše doline močno zaznamovali naša življenja.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.