banner-728-90
Oglas
menu
Tilen Finkšt je skozi cilj v Ambrožu pod Krvavcem pripeljal kot dvajseti. (Foto: Prijavim.se)  Tilen Finkšt je skozi cilj v Ambrožu pod Krvavcem pripeljal kot dvajseti. (Foto: Prijavim.se)

Finkšt za Rogličem na dirki zaostal dobre štiri minute in pol


Benjamin Kanjir, 23.6.2020 14:32:00

Državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu so se udeležili vsi domači kolesarji, ki kaj štejejo. Med 60 kolesarji je bil na štartni listi tudi član ekipe Ljubljana Gusto Santic, Mozirjan Tilen Finkšt, ki je preizkušnjo končal kot 20.


 


NASTOPILI NAJBOLJŠI SLOVENSKI CESTNI KOLESARJI


V Cerkljah so se zbrali vsi najboljši slovenski cestni kolesarji. Dirka je potekala na progi v dolžini 146 kilometrov, s krogi med Cerkljami na Gorenjskem in Komendo, v dolžini slabih 20 kilometrov. Češnja na vrhu torte, ki jo je prišlo poizkusit ogromno število navijačev, je bil ciljni vzpon, dolg okoli osem kilometrov, na Ambrož pod Krvavcem. Obiskovalci tekme so imeli kaj videti, saj je bila dirka ves čas napeta in neodločena do samega ciljnega sprinta.


 


SLABI POGOJI ZA DIRKO


Pogoji za dirko so bili zelo slabi. Tik pred začetkom je tekmovalce dodobra namočila nevihta, polovica proge je bila ves čas mokra, druga pa suha. Tilnu Finkštu proga ni bila pisana najbolj na kožo, saj je povedal, da je bilo zanj preveč klancev. Spolzka in ozka cesta je od kolesarjev terjala ves čas maksimalno koncentracijo, drugače bi hitro prišlo do padcev. »Ampak dirkanje s kolesarji najvišjega ranga na svetu, z odličnim vzdušjem ob cesti in na kolesu je vse to omililo,« je dejal.


 


KONČNI VZPON PRINESEL ZMAGOVALCA


Skupino ubežnikov je glavnina ves čas dirke nadzorovala z zaostankom okoli dveh minut. Na začetku vzpona sta se ubežni skupini pridružila Tadej Pogačar, trenutno 10. na svetovni lestvici, in prvi na tej lestvici Primož Roglič. Slednji je tik pod vrhom pospešil do te mere, da mu Pogačar ni mogel več slediti in je v cilju zaostajal 10 sekund. Državni prvak je tako prvič v svoji karieri postal Roglič. Drugi je bil Pogačar, na tretje mesto je prikolesaril Tadej Mohorič. Tilen Finkšt je pripeljal skozi cilj z zaostankom 4,33 minut in dosegel 20 mesto.


 


Že to nedeljo se bodo kolesarji zopet srečali, tokrat v boju za naslov državnega prvaka v kronometru. Pomerili se bodo na progi med Gorjami do Pokljuke.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.