savinjske novice
Oglas
menu
Minister opozarja:  Minister opozarja: "Porast števila okužb pri naših južnih sosedih me skrbi. Hrvaška je še na seznamu zelenih, vendar se lahko to hitro spremeni in bodo potrebni strožji ukrepi." (Foto: twitter.com/tomazgantar)

Hrvaška očitno postaja epidemiološko nevarna država


Nastasja Kotnik, 23.6.2020 8:41:00

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v oddaji 24 ur zvečer povedal, da ga precej skrbi dogajanje na Hrvaškem. V zadnjih dneh namreč beležijo porast okužb z novim koronavirusom. Hrvaška je v tem trenutku uradno še vedno epidemiološko varna država, iz katere je mogoče v Slovenijo vstopati brez omejitev, a to se lahko vsak trenutek spremeni, saj kot pravi minister Gantar: "Seveda me skrbi, strah me je, da bi se situacija poslabšala. Hrvaška v resnici postaja epidemiološko nevarna država, tudi glede ponovnega širjenja virusa v Sloveniji. Skrb je na mestu."


 


DRŽAVLJANI SLOVENIJE BODO OB POVRATKU S HRVAŠKE MORDA MORALI NA KARANTENO


"Takoj, ko se bo povečalo število okužb v Sloveniji in bo ugotovljeno, da so te vnešene iz Hrvaške ali pa če se bo tam to višje število okuženih na dnevni ravni ustalilo, bo država postala rdeča cona in bo uvedena karantena za vse, ki prihajajo iz Hrvaške," je povedal Gantar.


 


Poleg tega je opozoril, da se lahko zgodi, da bodo slovenski državljani, ki se odpravljajo na Hrvaško ob povratku v našo državo naleteli na karanteno. Priporoča, da spremljajo obvestila. "Glede na to, da se Hrvaška giblje v nevarnem območju, je ta nevarnost realna."


 


Izrazil je tudi skrb, ker le malo ljudi še upošteva zaščitne ukrepe. Ponovno se srečujemo z naraščanjem števila okuženih in zadeva še zdaleč ni zaključena, opozarja.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.