banner-728-90
Oglas
menu
Obiski so omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, z negativno epidemiološko anamnezo. (Foto: Freepik.com)  Obiski so omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, z negativno epidemiološko anamnezo. (Foto: Freepik.com)

Poostren nadzor obiskov v Splošni bolnišnici Celje


Nastasja Kotnik, 22.6.2020 12:06:00

V Splošni bolnišnici Celje so že pred časom preklicali ukrep popolne prepovedi obiskov hospitaliziranih pacientov. Od takrat so bili obiski posameznega pacienta omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, imeti pa mora tudi negativno epidemiološko anamnezo. Obiski so otrokom dovoljeni le izjemoma, v dogovoru z zdravnikom na posameznem oddelku. Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov. Obiski lahko trajajo največ 15 minut.


 


MNOGO OBISKOVALCEV NE UPOŠTEVA PRAVIL


Celjska bolnišnica pa je med tem zaradi številnih kršitev zaostrila ukrepe in napovedala možne nove omejitve. “Ker je k posameznim pacientom na obisk v istem dnevu prihajalo več obiskovalcev, bodo bolnišnični oddelki poslej vodili še dodatno kontrolo vstopa in bodo k pacientu spustili le enega obiskovalca na dan,” so sporočili.


 


Če bodo imeli v bolnišnici še naprej težave z zagotavljanjem spoštovanja ukrepov, s katerimi si prizadevajo za zmanjšanje tveganja za prenos okužbe z novim koronavirusom v bolnišnico, pa bodo morali omejitev obiskov še poostriti, so še navedli.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.