banner-728-90
Oglas
menu
Nahrbtnik s protipravno uplenjenimi ribami, ki jih je krivolovec med divjim begom odvrgel iz vozila na cestišče. (Foto: arhiv ribiških čuvajev)  Nahrbtnik s protipravno uplenjenimi ribami, ki jih je krivolovec med divjim begom odvrgel iz vozila na cestišče. (Foto: arhiv ribiških čuvajev)

Krivolov v Okonini, kršitelja bosta oglobljena s 1.000 in 1.500 evri


Štefka Sem, 21.6.2020 11:02:00

Ljubenski ribiški čuvaji so prejeli več sočasnih obvestil občanov o krivolovcih, ki naj bi se nahajali nad jezom v Grušovljah. Na kraj je poleg dežurne nemudoma odšla še dvojica ribiških čuvajev. Ti so pri pregledu obvodnega pasu pod brvjo v Okonini izsledili tri osebe, od katerih sta dve izvajali krivolov, tretja pa je bila zgolj opazovalec.


 


ZGORNJESAVINJČANA UPLENILA OSEM POTOČNIH POSTRVI IN ŠARENK


Po opravljenem postopku in legitimaciji je bilo ugotovljeno, da gre za Zgornjesavinjčana, ki sta brez ribolovne dovolilnice, na nelegalen način, s prepovedano vabo protipravno uplenila osem potočnih postrvi in šarenk, od katerih so kar bile štiri precej pod najmanjšo dovoljeno mero, dolžine okrog 20 centimetrov. Zaradi navedenih prekrškov in ujetih rib je ribiško čuvajska služba predala postopek ribiškemu inšpektorju, ki je v tovrstnih primerih pristojen za vodenje prekrškovnega postopka. Kršiteljema sledi globa v višini 1.000 in 1.500 evrov.


 


18 PRIMEROV KRIVOLOVA


V času od začetka epidemije covid-19 so zaradi suma, da bo prihajalo do pogostejših primerov krivolova, ljubenski ribiči dodatno okrepili čuvajsko službo in obhode. Za lažji pregled obvodnega pasu so kupili tudi termo kamero. Sum se je izkazal za utemeljenega, saj so v tem času odkrili in sankcionirali kar 18 primerov krivolova, kar je toliko kot sicer v petih letih.


 


NAJHUJŠI KRŠITELJ NAREDIL CELO VRSTO PREKRŠKOV


Najmanjše kazni se vrtijo okrog tisoč evrov, najvišjo pa bo zagotovo prejel kršitelj, ki je v začetku aprila po neuspešni legitimaciji pri begu z vozilom oplazil ribiškega čuvaja in so ga policisti po neuspešnem poskusu ustavljanja in neupoštevanju znakov prijeli šele po kar 25 kilometrih lova v okolici Šoštanja. Poleg globe zaradi krivolova in uplenjenih rib so mu napisali še kazni zaradi cestno prometnih prekrškov in kršenja omejitve gibanja v času karantene, zaradi neupoštevanja pozivov ribiškega čuvaja in izogibanja legitimacije ter s tem preprečitve dejanja uradne osebe osebi grozi še kazenska ovadba za to dejanje, ki ga policija preganja po uradni dolžnosti in se kaznuje z od tri mesece do dveh let zaporne kazni.


 


MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.