banner-728-90
Oglas
menu
V Premogovniku Velenje želijo obstoječa znanja preoblikovati v nove programe z visoko dodano vrednostjo, da bodo zagotovili delovna mesta tudi za čas, ko bo Premogovnik Velenje prenehal z odkopavanjem. (Foto: arhiv podjetja)  V Premogovniku Velenje želijo obstoječa znanja preoblikovati v nove programe z visoko dodano vrednostjo, da bodo zagotovili delovna mesta tudi za čas, ko bo Premogovnik Velenje prenehal z odkopavanjem. (Foto: arhiv podjetja)

Skupina Premogovnik Velenje razpisuje kadrovske štipendije in vajeniška mesta za šolsko/študijsko leto 2020/2021


Nastasja Kotnik, 20.6.2020 6:04:00

V Premogovniku Velenje se zavedajo, da praktične izkušnje pomenijo veliko prednost ob zaposlitvi, zato so dijakom in študentom opravljanje prakse omogočili takoj, ko je bilo mogoče, za šolsko/študijsko leto 2020/2021 pa so v podjetju razpisali kadrovske štipendije. Z zaupanjem vlagajo v mladi rod, saj se že zdaj ozirajo v prihodnost, ko bodo znanja v podjetju oblikovali v nove programe z visoko dodano vrednostjo. S tem bomo zagotovili delovna mesta tudi za čas, ko bo Premogovnik prenehal z odkopavanjem.


 


Skupaj s Šolskim centrom Velenje se trudijo, da dijakom nudijo pridobivanje različnih znanj ter da se v delovnem okolju dobro počutijo. Ustrezno usposobljen kader že vrsto let pridobivajo predvsem iz nabora svojih štipendistov, ki jih preko opravljanja obvezne prakse spremljajo že v času šolanja. Poudarjajo, da so praktične izkušnje v času izobraževanja dobra popotnica za zaposlitev.


 


Nad upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa s strani dijakov in študentov bdijo dobro usposobljenimi mentorji in inštruktorji, ki so z njimi ves čas opravljanja prakse. V tem času v družbah Skupine Premogovnik Velenje niso zabeležili nobenega primera okužbe.


 


Za šolsko/študijsko leto 2020/2021 so v družbah Skupine razpisali kadrovske štipendije. Kandidatom v programih geostrojnik rudar in geotehnik, ki se bodo prvič vpisali v prvi letnik, bodo podelili dvakratni znesek osnovne štipendije, v programih strojni mehanik in elektrikar pa bodo omogočili izvajanje vajeništva. Razpis kadrovskih štipendij je objavljen na spletni strani Premogovnika Velenje.


 


S praktičnim izobraževanjem dijakov in študentov, za katerega prejmejo plačilo, štipendiranjem, brezplačnimi učbeniškim skladom, avtobusnimi prevozi in malico ter zaposlitvijo po končanem izobraževanju bodo nadaljevali tudi v prihodnje. 


 


SREČNO!


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.